Огляд ситуації в зоні АТО від Андрія Лисенко (ВІДЕО)

скачанные файлы (7)Обстановка у зоні антитерористичної операції характеризується збереженням високої інтенсивності обстрілів терористами позицій українських військ. Найбільш складна ситуація – у районі донецького аеропорту. Вчора незаконні бандформування здійснили неодноразові спроби штурму нового терміналу аеропорту, застосовуючи важку артилерію, міномети, танки та установки «Град». Всі атаки були відбиті українськими військовими. Аеропорт знаходиться під контролем сил АТО.

Про це розповів сьогодні на брифінгу речник Антитерористичної операції  полковник  Андрій Лисенко.

Також обстріли позицій українських військових терористами зафіксовано в Ясинуватському та Артемівському районі Донецької області, у Новоайдарському, Станично-Луганському, Попаснянському та Слов’яносербському районах Луганської області.

За минулу добу загинуло 6 військовослужбовців, 18 було поранено.

Упродовж останніх днів спостерігається накопичення бронетанкової техніки бойовиків поблизу лінії розмежування. Зокрема, у м. Горлівка виявлено колону танків, що розтягнулася на 3 км у напрямі позицій українських підрозділів.

Бойовики продовжують тероризувати мирне населення Донбасу

За оперативною інформацією, учора ввечері артилерія бойовиків, яка розташовувалася поблизу Горлівки та окремих районів Макіївки Донецької області змінила напрямок артилерійського вогню. Раніше терористи обстрілювали населений пункт Піски, а ввечері вони відкрили вогонь в бік житлових масивів міст Донецька та Єнакієвого, що перебувають на тимчасово підконтрольній бойовикам території.