Терористи добували кошти незаконним продажем тютюну

Служба безпеки України викрила та зруйнувала чергову схему фінансування терористичної організації “ДНР”, створену за участю її самопроголошених “високопосадовців”.

Кошти для бойовиків надходили від незаконної реалізації контрафактної тютюнової продукції у контрольованих  терористами районах Донецької та Луганської областей. Розгалужену мережу для постачання і продажу цигарок власники тіньового бізнесу створили спільно з очільником т.зв. “міністерства доходів і зборів ДНР” Тимофєєвим на прізвисько “Ташкент” та  двома його поплічниками. Одержані від злочинної діяльності прибутки цілеспрямовано надходили до активів незаконного утворення – т.зв. “банку ДНР”.

Встановлено, що тільки у грудні 2014 від реалізації контрафактного тютюну до “общака ДНР” надійшло близько 3 мільйонів гривень готівкою. Жодну копійку терористи не витратили на потреби населення, більшість якого перебуває на межі виживання. Натомість, вони використовували гроші для фінансування бандитських формувань, оплати найманців, організації диверсійної діяльності та залякування мирних громадян.

Слідчими СБУ відкрито кримінальне провадження за фактом фінансування тероризму. Тривають оперативно-слідчі дії.