Патрульна поліція – політично нейтральна (Відео)

97899999О.Фацевич, начальник Департаменту патрульної служби МВС України; Б.Шевчук, командир 11-ї роти 4-го батальйону;

О.Янішевська – заступник командира 8-ї роти 3-го батальйону:

«Шановні, громадяни! Відповідно до законів України «Про національну поліцію» та «Про міліцію» ми є політично нейтральними та у своїй діяльності – незалежними від рішень, заяв чи позицій політичних партій.

У той самий час деякі політичні сили під час виборчої кампанії протиправно використовують у агітації зображення поліцейських, які є у вільному доступі. Адже ми відкриті до спілкування із медіа та громадянами.

Ми звертаємося до партій та кандидатів із закликом – припинити використовувати зображення поліцейських та саму поліцію у передвиборчій агітації. Патрульна служба працює для всіх громадян, а не для виборчих амбіцій і рейтингів окремих політиків. Ми тримаємося осторонь виборчих кампаній, але ми охороняємо громадський порядок під час виборів та не допустимо порушення законів. Ми вимагаємо від партій та кандидатів не використовувати в агітації бренду нової Патрульної поліції!

У випадку не дотримання цих вимог встановлених винних осіб буде притягнуто до юридичної відповідальності відповідно до вимог закону».