Росія лякає світ безпілотником із ядерною бомбою, — Washington Post

У той час, як весь світ оговтався від страху ядерної зброї, якою залякували під час «холодної війни», Росія розробляє підводний безпілотний пристрій, озброєний ядерною бомбою.

Про це повідомляє The Washington Post.

На початку статті розповідається про загрозу ядерної війни через «холодної війни». Проте за останні два десятиліття світ заспокоївся та забув про страх ядерної загрози.

Однак, як наголошується у виданні, що Росія розвивала власний ядерний потенціал, тим самим намагається повернути світ у епоху ядерної загрози. Вони наводять приклад підводного безпілотного пристрою, який озброєний ядерною зброєю — «Океанічна багатофункціональна система Статус-6».
136350Автори статті відмічають, що дані про нову розробку, стали відомі після просочення у пресі сторінок доповіді одного із співробітників міністерства оборони РФ під час зустрічі з Путіним у Сочі.

Згодом у Кремлі наголосили, що відео з новою розробкою не повинно потрапити у прямий ефір, а тому відео було видалено. Проте інформація про нову російську розробку розповсюдилася.

У статті повідомляється, що Росія створює нову тактичну ядерну зброю, за допомогою якої можна діставати ядерну бомбу до військово-морських баз, стратегічних портів чи міст та підірвати її. Таким чином, нове озброєння може зашкодити як самим вибухом, так хвилею, яка утвориться під час вибуху.

У світі поки що не існує міжнародних домовленостей, які б заборонили нарощувати розповсюджувати такий вид озброєння. Тому США, Росія та Китай удосконалюють власну ядерну потужність.