В Киеве СБУ обезвредила российских диверсантов, погиб боец «Альфы»

12316363_927229400658872_5030584690396083209_nПізно у вечорі 9 грудня 2015 року в результаті проведеної Службою безпеки спецоперації припинено діяльність диверсійно-розвідувальної групи, яка діяла у низці міст України, у тому числі в Києві.

Затримано двох громадян Російської Федерації та трьох громадян України. Ще один із членів ДРГ чинив опір із застосуванням автоматичної зброї, поранивши при цьому двох співробітників спецпідрозділу “Альфа” і був знешкоджений. Стан одного із поранених критичний, у ці хвилини лікарі борються за його життя.

Під вогнем співробітники “Альфи” спочатку евакуювали з помешкання, де переховувався диверсант, господарів квартири та їх семирічну дитину, і лише потім завершили штурм озброєного злочинця.
Огляд місць події триває, однак лише в одній з адрес у столиці на цю хвилину вже вилучено вісім споряджених саморобних вибухових пристроїв, чотири кілограми тротилу, автоматичну зброю, більше сорока гранат та близько двох тисяч патронів, а також компоненти вибухових пристроїв та засобів ураження.

Як пізніше повідомив в twitter журналіст Петро Шуклін, боєць спецпідрозділу СБУ “Альфа” в результаті поранення загинув.

“Мені підтвердили. Боєць” Альфи “помер. Постріл у голову. Вбивця – російський диверсант – убитий вогнем”, – написав він.