Половиною світового багатства володіє 1% населення Землі

images-36-1Розрив між між багатими та бідними у світі поступово зростає. Лише 1% населення Землі володіє половиною всіх світових багатств.

Про це повідомляє ONPRESS.INFO з посиланням на британську благодійну організацію Oxfam.

У організації розрахували, що 62 найбагатші людини володіють такою кількістю активів, якою володіє вся найбідніша половина населення. За даними Оxfam за 2010 рік, 388 найбагатших людей володіли такою кількістю багатств, що й 50% населення світу. 2014 року таких людей було 80.

Для проведення розрахунків організація Оxfam використала дані одного з найбільших та найвідоміших світових банків Credit Suisse за жовтень.

Метою проведеного організацією дослідження є привернення уваги світової спільноти до зростання проблеми нерівності серед людей напередодні Всесвітнього економічного форуму у Давосі.

«Замість економіки, яка працює на загальний добробут, для майбутніх поколінь і для планети, ми створили економіку для 1%», — зазначається у доповіді.

Також, аналітики Оxfam навели статистику кількості найбагатших людей, які володіють великими багатствами. Прогнозується, що кількість, людей, які володіють значними світовими ресурсами буде все менше.

Billionaires-on-a-Bus-Simplified-01-1

Графік наведений аналітиками Oxfam