Що краще їсти зранку на сніданок?

 Від продуктів харчування, які ми вживаємо щодня багато чого залежить, зокрема наше здоров’я, самопочуття, настрій і також зовнішній вигляд. Нестача вітамінів в організмі – це вже фон для розвитку різних недуг. Саме тому є зміст слідкувати за раціоном, щоб харчування було збалансованим, багатим на поживні речовини і звичайно що, смачним. До того ж, продуктами можна впливати на вагу. Наприклад, щоб набрати вагу тіла експерти радять вживати побільше вуглеводів та білків, але також регулярно займатися спортом. Спорт добре розпалює апетит, також нарощує м’язову масу. Важливо не тільки те що ми їмо щодня, але і коли. Прийоми їжі мають відрізнятися, вранці, ввечері та вдень. Ввечері організм готується до відпочинку, тому не має змісту його навантажувати на повну. Обід – це самий розпал робочого дня, тому провідні дієтологи рекомендують обід робити, найбільший за об’ємом прийом їжі. А що зранку? Організм повністю ще не прокинувся, сильно навантажувати його також немає великого змісту. До того ж, вранці завжди не вистачає часу, щоб приготувати великий сніданок, тому що треба спішити на роботу.

Йти на роботу на голодний шлунок не можна ні в якому разі! Також не рекомендовано їсти на сніданок все підряд, наприклад, те саме що й на обід: борщ, котлети чи вчорашню дов’ялу редиску. Пити каву на голодний шлунок також не бажано, стверджують дієтологи. А що ж тоді їсти? Дуже зручно і корисно на сніданок вживати фрукти, хліб із сиром (ковбасою, варенням, маслом), мюслі, молочні продукти ітп. Що можна приготувати на сніданок, швидко і щоб ситно було? Звичайно, що це справа смаку, але нижче приведено приклади продуктів, які ідеально підходять на сніданок.

Що їсти на сніданок

  • Банани, апельсини, мандарини, яблука та інші фрукти, ягоди
  • Булочки, хліб із маслом, ковбасою, сиром, варенням, медом і так далі
  • Творог, кефір та інші молочні продукти
  • Варені яйця, смажені або омлет
  • Горіхи, сухофрукти
  • Вівсяна каша із солодкою або солоною заправкою
  • Мюслі із молоком.

Сніданок із таких продуктів дуже легко приготувати, і займе мінімум часу. Хоча це не головна перевага таких сніданків. Така їжа відмінно заряджає енергією і робить ситим аж до обіду, завдяки великій кількості вуглеводів, які містяться в хлібі, мюслях, каші. Правильний сніданок – це чудовий старт і гарантована активність на першу половину дня. Звичайно, що зранку можна приготувати щось інше, за власним смаком. Але важливо, щоб сніданок складався із вуглеводів, рідини (вода, чай, фруктовий сік тощо), вітамінів та білків. А в якій формі будуть прийняті ці компоненти, уже другорядне запитання.

Джерело: mannton online.