Депутатам Тульчинської районної ради на сесії зірвали голосування по засудженню дій блокадників Донбасу

На сесії Тульчинської районної ради 2 березня депутати не прийняли звернення до Президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів і Ради національної безпеки і оборони, з вимогою підтримки блокади східного регіону України.

Натомість, наступним питанням мало бути звернення по відновленню енергетичної безпеки України і якнайшвидше знайти цивілізований вихід з кризи, що виникла у зв’язку з економічною блокадою східного регіону України.

Більшість депутатів схиляються до думки, що громадяни України стали заручниками непродуманих дій окремих політиків. Блокада – це емоційне рішення, від якого постраждає кожен українець. Безумовно, тривалі військові дії можуть штовхати людей на емоційні рішення, але блокада не призведе до миру, зате неминуче вдарить по простих людях, призведе до віялових відключень і катастрофічного зниження надходжень у бюджет.

Депутати зажадали від Кабінету міністрів підготувати програму енергетичної незалежності України, а також вжити заходів для боротьби з контрабандою, яка виникла внаслідок блокування залізничного сполучення. Крім того, депутати Верховної Ради повинні якомога швидше на законодавчому рівні прописати шляхи і процедуру постачання вугілля з Донецької та Луганської областей.

Однак, дане рішення навіть не було винесене на розгляд, так як до органів поліції надійшло повідомлення про замінування приміщення Тульчинської районної ради.