Відмова від обслуговування в російському банку – вчинок справжнього патріота

Нещодавно Указом Путіна було прийнято рішення про визнання паспортів самопроголошених республік ДНР та ЛНР на території Російської Федерації, терористи т.зв. республік отримали офіційне право вчиняти будь-які юридичні дії на території країни-агресора, в т.ч. відкривати рахунки в банківських установах РФ.

Днями пізніше, керівництво російського ВАТ «Сбєрбанк», представництво якого наразі вільно функціонує і на теренах нашої держави, зробило заяву щодо початку обслуговування клієнтів з паспортами Л/ДНР. Тобто, відтепер кожний терорист, який проливав кров наших співвітчизників має право безперешкодно отримувати фінансову підтримку з усіх куточків світу, адже ВАТ «Сбєрбанк» підключений до міжнародної платіжної системи «SWIFT», послугами якої зможуть скористатися терористи.

За всіма правилами логіки, російський «Сбєрбанк» мав би скрупульозно дотримуватися усіх міжнародних правил з протидії легалізації злочинних доходів, фінансуванню тероризму, отриманню корупційних доходів тощо.

Однак, вже за доброю традицією нехтування усіма міжнародними правилами, «Сбєрбанк» відкриває рахунки за ніде не визнанимидокументами, що відразу підпадає під ознаки «фінансування терроризму».

І поки КМУ, РНБО та НБУ шукають приводи і юридичні підстави для запровадження санкцій до ПАТ «Сбербанк» в Україні, обов’язок кожного свідомого патріота нашої країни – відмовитися від обслуговування у всіх, без винятку, російських банках, аби своїми коштами не здійснювати опосередковану фінансову підтримку терористів на сході країни, від рук яких, з подачі Кремля, кожного дня гинуть наші захисники.