Коней на переправі… міняють!

Ну ось і маєш… Широко розрекламоване повернення колишнього губернатора Одеської області Міхеіла Саакашвілі до України, апогеєм якого став прорив українського кодону в пункті пропуску Шегені, було зустрінуте абсолютною більшістю українців як чергове телевізійне шоу. Була маса дискусій  як та коли краще переходити кордон, а деякі навіть робили ставки «перейдьот или испугается». Перейшов…

А далі – все. Мобілізовані активісти роз’їхались по домівках, Юля із Садовим відійшли в бік. Добре силовики допомагали: то прийдуть до готелю з Міхо поговорити, то підозру його товаришу в ресторані оголосять, то до суду викличуть.

І змушений був Міхо почати гастролі. Ні-ні, він не прийняв запрошення директора «Цирку Кобзов», а розпочав власний гастрольний тур. Були й Чернівці, і Івано-Франківськ, і зрештою неочікуваний Херсон, але  народу на виступи приходило критично мало. У Херсоні навіть прийшлось обмежитись «прогулянкою», оскільки виступати не було перед ким.

Напевне саме тому давня помічниця та прес-аташе Міхеіла Дарина Сич і обрала наступним місцем гастрольного туру Вінницю. Невідомо, чим керувалась Дарина під час свого вибору, можливо їй просто сподобався приміський готельний комплекс, в якому вони з Саакашвілі провели ніч перед поїздкою в Херсон (https://tabloid.informator.news/saakashvili-znyaly-pid-chas-vidpochynku-v-lyuksovomu-zamiskomu-kompleksi/)

А в тім, яка в решті-решт різниця, зважаючи на результати відвідин Вінниці.

Хоча про свій візити Саакашвілі повідомив ще за дві доби, людей на вибраній площі, розміром з поле для мініфутболу, зібралося не більше кількох сотень. Та ще й частина з присутніх зустріла Міхеіла криками «Ганьба» та плакатами «Міхо, тебе чекає Грузія», «Міхо – ти брехло».

І як не намагалась прес-служба віднайти ракурс для масштабної зйомки, анонсовані «тисячі» прихильників відзняти не вдалось. Доволі по дитячому виглядала і зйомка з квадрокоптера, який змусили обертатись над однією точкою, замість того щоб показати весь «масштаб» підтримки лідера Нових Сил. Прес-службі Саакашвілі прийшлось навіть поспіхом монтувати кадри, на яких вінничани начебто зустрічають Міхо оваціями (фрагменти, які не увійшли в офіційну версію «теплої» зустрічі можна побачити тут: https://www.youtube.com/watch?v=shccJdoUB5o&feature=youtu.be).

І ось тут-то і проявилося справжнє обличчя екс-президента Грузії. Не очікуючи освистування та ганьби на погано підготовленій місцевим осередком РНС зустрічі, Міхо почав обзивати містян, яких сам запросив до діалогу, «шоколадниками» та «вінницькими баригами». Щоправда, зважаючи на негативну реакцію присутніх, змінив тон та намагався залагодити ситуацію каламбуром про «бариг, які стоять на базарі». Але необізнаність екс-президента Грузії в тлумаченні слів вже налаштувало проти нього місцевих підприємців, які сприйняли слово «барига» (жаргонне значення « скупник краденого»), як особисту образу.

Психологи, коментуючи виступ Саакашвілі у Вінниці, дійшли єдиного висновку щодо його психологічного портрету: неврівноважена, егоцентрична та самозакохана особа, яка агресивно реагує на будь-яке неприйняття оточуючими власних ідей або вчинків.

Загалом виступ лідера РНС перед вінничанами був досить сумбурний, а сам спікер, перескакуючи з теми на тему та відмовляючись вступати в конструктивний діалог із журналістами та пересічними громадянами, залишив неоднозначні підозри про перебування під дією хімічних (маю надію – дозволених медичних)  препаратів.

Як визнало оточення Саакашвілі, його візит до Вінниці став провальним. Хтось мав відповісти за провал. І таки відповів. Саакашвілі повідомив, що відстороняє коханку Дашу Чиж від своєї кампанії через її нібито висловлювання.

Наші джерела, наближені до команди Саакашвілі, пояснюють такий вчинок Міхо виразом емоцій за провал в організації зустрічі у Вінниці, за яку безпосередня відповідальність покладалася на Дашу. При цьому, додалися  проблеми у сім’ї грузинського реформатора через їх занадто публічні стосунки. Тому і постало питання вивести свою коханку «в тінь».

Ось так, в гонитві за дешевим «піаром» та телевізійною картинкою, лідер Руху Нових Сил поступово втрачає як членів команди так і можливість збільшити число прихильників власного політичного проекту. А що буде за результатами візитів грузинського «гастролера» до інших міст України?  

Джерело: blog.i.ua