Пристрої плавного пуску електродвигунів: важливі критерії вибору

Асинхронні двигуни – сучасні пристрої, які отримали широке поширення в самих різних галузях діяльності і життя людини. Однак такі пристрої відомі не тільки позитивними властивостями. Є й кілька негативних факторів, до яких відносять різкий старт, що призводить до збільшення показників пускового струму, а також напруги. Це негативно позначається на роботі електричної мережі, а також самого силового агрегату. Мінімізувати негативні наслідки дозволяють якісні пристрої плавного пуску електродвигунів.

Критерії вибору підходящого УПП

Cофтстартери або УПП – це техніка, яка дозволяє зробити процес роботи асинхронного електродвигуна максимально плавним, а також продовжити експлуатаційний ресурс такої техніки. У продаж надходять різні пристрої, які між собою відрізняються:

  • Рівнем потужності.
  • Наявністю /відсутністю зворотного зв’язку.
  • Кількістю керованих фаз.
  • Функціональністю.
  • Способом управління.
  • Додатковими опціями.

Всі ці критерії і слід враховувати при виборі відповідного пристрою плавного пуску електродвигунів.

Рівень потужності

Це один з головних параметрів вибору, а критерієм вибору УПП стає величина I ном – сила струму (максимально допустима межа, на який і розраховані тиристори). Цей показник повинен багаторазово перевищувати показник рівня струму, який буде проходити через обмотку двигуна. Це показник повинен перевищувати в 5 разів номінальні показники, в 10 разів, якщо агрегат буде стартувати важким пуском.

Кількість фаз

Керувати можна однією, двома або навіть трьома фазами, а тому і вибрати пристрій слід з оглядкою на такі показники.

Зворотній зв’язок

Працювати пристрій може за заданою програмою. УПП зі зворотним зв’язком дозволяє зробити процес управління ще більш гнучким, а тому і пристрій рекомендовано вибирати з такими можливостями.

Купувати техніку слід також з оглядкою і на інші параметри роботи. Деякі варіанти оснащуються масою додаткових опцій, а тому використовувати їх куди зручніше. Застосовують техніку в самих різних сферах діяльності людини. Його набувають виробничі і будівельні компанії, промислові підприємства, а також видобувні. Чи не обходяться без нього і фірми, зайняті в сфері обслуговування. На сайті www.soft-start.com.ua представлені на вибір сучасні пристрої плавного пуску електродвигунів. Вартість будь-якого такого пристрою багаторазово окупається в процесі його експлуатації.