Правильно перевезти диван, не пошкодивши оббивку

Диван може бути місцем відпочинку, роботи або сну не лише в квартирі, але й в офісі. При недотриманні техніки безпеки під час переїзду, його м’які елементи можуть бути серйозно пошкодженні. Дивани бувають різних конструкцій та дизайну, з різноманітними оббивками та декором.

Як перевезти диван, не пошкодивши жодної його деталі? Варто скористатися порадами професіоналів.

Правильне пакування

Розкладні та нерозкладні дивани складаються з дерев’яних або металевих конструкцій, пристінної дошки та м’яких частин – подушок, підлокітників тощо. Щоб під час транспортування жодна складова не зазнала механічних ушкоджень або забруднень, необхідно правильно розібрати та надійно загорнути диван.

Для розбору та пакування дивану вам знадобиться:

  • ключі на 10, 12 та 14 розмірів;
  • плоскогубці;
  • викрутка, бажано пласка;
  • пом’якшувальний матеріал для збереження усіх деталей від механічних пошкоджень (стара ковдра або спеціальний поролон чи пузирчаста плівка);
  • стрейч плівка для захисту від вологи та бруду.

Перш за все треба запакувати деталі у пом’якшувальний матеріал, а після цього – ізолювати від сторонніх речовин (води, пилу тощо). У разі опадів у день переїзду, оббивка буде надійно захищена.

Варто заздалегідь виміряти ширину проходів, крізь які доведеться проносити диван, щоб уникнути биття і подряпин. Професіоналізм і досвідченість вантажників грають важливу роль, адже техніка пакування та перенесення дивану має певні нюанси. Під час транспортування використовуються такелажні ремені, що допомагають персоналу перенести та закріпити диван. Для перевезення знадобляться послуги щонайменше двох вантажників та автомобіль місткістю 10 м³. Треба враховувати габарити дивану і підбирати транспорт, кузов якого на 10-15% більший за обсяг меблів.

Особливості перевезення

Безпечний переїзд у Львові зі збереженням гарного стану меблів – справа, що потребує професійного підходу, вмінь та навичок. Мувінгова компанія «УРА! Переїзд» пропонує скористатися пакетом послуг «Перевезення дивану», який включає розбір дивану перед переїздом та збір у новому приміщенні, пакування усіх деталей у якісні матеріали, транспортування вантажу на поверх та надійну фіксацію усіх елементів в кузові автомобіля. Кваліфікований персонал підбере автомобільний транспорт та візьме на себе усі турботи по перевезенню дивану. М’які меблі будуть перевезені тендітно та швидко!