Новий Tarraco: позашляховик, що оптимально довершує наймасштабніше розширення портфоліо продуктів в історії SEAT

З виходом нового флагмана Tarraco наймасштабніше розширення портфоліо продуктів в історії SEAT сягнуло свого апогею. Завдяки поповненню модельного ряду й підвищенню його конкурентоспроможності великий позашляховик забезпечить зростання прибутків компанії. Це дасть змогу іспанському бренду охопити 80% від усіх сегментів автомобілів європейського ринку.

Перспективи SEAT цілком оптимістичні й упевнені: компанія поповнює модельний ряд новими автомобілями й оновлює наявні бестселери, пропонуючи моделі, що задовольнять будь-які потреби стилю життя клієнтів. За період із січня до жовтня продажі бренда в усьому світі сягнули 449 000 автомобілів, що на 13,7% більше, ніж за той самий період 2017 року (395 100). Це найкращий результат в історії SEAT, до того ж він перевищує показники за період із жовтня до вересня 2000 року (433 600 автомобілів).

Новий позашляховик має всі ключові атрибути кожного авто з модельного ряду SEAT: дизайн і функціональність, спортивний характер і комфорт, технології та емоції. Та зараз вони об’єднані у форм-факторі, який пасує до більш різноманітних стилів життя. Новий SEAT Tarraco створений для водіїв, яким потрібна функціональність п’яти- чи семимісного авто й зручне високе місце водія. Водночас вони не забувають про естетику автомобіля й цінують баланс між упевненістю, елегантністю і спортивним стилем, притаманний Tarraco.

Оскільки попит на позашляховики зростає й далі, з виходом на ринок на початку 2019 року Tarraco відіграватиме ключову роль для SEAT, сприяючи зміцненню бренда й забезпечуючи умови для подальшого зростання в період, коли продажі компанії й так стабільно збільшуються. А завдяки справжньому тріо позашляховиків, у якому першу скрипку грає Tarraco, можливості для подальшого розширення стають ще більш очевидними.

SEAT Tarraco вже тут. Остання модель бренда, яку розробили на потужностях SEAT у Марторелі й виготовляють у м. Вольфсбург (Німеччина), являє собою третій «стовп» розширення портфоліо позашляховиків компанії. Tarraco став ковтком свіжого повітря для свого сегмента завдяки впевненості, елегантності, спортивному стилю й цілеспрямованості.

Новий Tarraco очолює лінійку позашляховиків SEAT як старший брат Ateca й Arona та поєднує передові технології, динамізм, маневреність, практичність і функціональність з елегантним сучасним дизайном. Завдяки перевагам, які дає більший розмір, Tarraco впорається з усіма аспектами сучасного життя.

Автомобіль назвали на честь середземноморського міста Таррагона – історичного й культурного центру з величною архітектурою, яке водночас вражає молодим пригодницьким духом. Назву Tarraco обрали всенародним голосуванням, учасниками якого стали понад 146 000 прихильників SEAT, що долучилися до фінального етапу конкурсу #SEATseekingName.

Новий позашляховик має всі ключові атрибути кожного авто з модельного ряду SEAT: дизайн і функціональність, спортивний характер і комфорт, доступність і якість, технології та емоції. Тож автомобіль пасує до різноманітних стилів життя. Новий SEAT Tarraco створений для водіїв, яким потрібна практичність і зручність п’яти- чи семимісного авто й зручне високе місце водія. Водночас вони надають великого значення естетиці автомобіля й цінують баланс між упевненістю та елегантністю, притаманний Tarraco.

Салон Tarraco поєднує високоякісний та ергономічний простір із надсучасними мультимедійними й комунікаційними технологіями, які дають змогу максимізувати взаємодію між водієм й автомобілем.

Ще одна перевага Tarraco – можливість вибирати між двома досконалими бензиновими двигунами та двома високотехнологічними дизельними агрегатами, що відповідають найжорсткішим екологічним стандартам і водночас дають власникові змогу насолоджуватись оптимальною динамікою. Крім того, великий позашляховик відповідає навіть вимогам завтрашнього дня й готовий упроваджувати альтернативні технології привода.

Від екстер’єру зі скульптурними формами, преміальних відчуттів, які забезпечує салон, до лінійки високотехнологічних двигунів та адаптивної підвіски – Tarraco втілює ключові цінності бренда SEAT і переносить їх у сегмент, захищений від руйнівного впливу.

«SEAT переживає період наймасштабнішого розширення портфоліо за останні роки. Початок виробництва SEAT Tarraco, нашого першого великого позашляховика, є частиною інвестицій на суму 3,3 мільярда євро за період із 2015 до 2019 року, що спрямовані на забезпечення майбутнього компанії та розвиток пропонованого нами модельного ряду, – коментує президент SEAT Лука де Мео (Luca de Meo). – Він не лише доповнює нашу лінійку позашляховиків, але й привносить новий імпульс енергії в сегмент та сприятиме розширенню сім’ї SEAT завдяки залученню нових клієнтів».

Дизайн екстер’єру

Збільшені розміри надихнули дизайнерів на пошук кращого балансу між естетичною цілісністю та функціональними пропорціями. Та навіть попри те, що довжина Tarraco становить 4735 мм, ширина – 1839 мм, а висота – 1658 мм, що дало змогу створити просторий салон і надати авто імпозантного вигляду, загалом дизайн викликає відчуття легкості й жвавості, певної брутальності й практичності.

Решітка радіатора стала ще виразнішою, вона підкреслює впевненість і характер автомобіля. А повністю світлодіодні фари з чіткими обрисами, що зберегли традиційний трикутний дизайн, відтепер ховаються глибше в кузові. Тож на вигляд автомобіль більш зосереджений.

Технологія освітлення – важливий аспект дизайну Tarraco. Тому вже до базової комплектації версій Xcellence і Style входять повністю світлодіодні зовнішні освітлювальні прилади й освітлення салону. Це розв’язало руки дизайнерам, дало більше простору для творчості й додаткові можливості для розстановки акцентів у дизайні моделі. А власників потішить чистіше та яскравіше світло.

З водійського сидіння передня частина автомобіля видається напрочуд компактною, адже дизайнери вміло поєднали форми й лінії капота, щоб Tarraco здавався меншим і не таким грізним.

«Новий Tarraco справляє яскраве перше враження завдяки ідеальним пропорціям та елегантному й водночас спортивному дизайну. А завдяки солідній передній частині, яка дає змогу оцінити зовнішність майбутніх моделей SEAT, автомобіль викликає відчуття гордості», – говорить головний дизайнер SEAT Алехандро Мезонеро-Романос (Alejandro Mesonero-Romanos). «Крім цього, як і в кожне авто, над яким ми працюємо, в оформлення Tarraco ми вклали неймовірну любов і пристрасть відповідно до нашої філософії: Якщо щось виглядає добре, це правильно».

Естетика може відігравати важливу роль, але позашляховик має бути практичним і функціональним автомобілем. Саме тому акцент у дизайні задньої частини Tarraco зробили на заниженій зоні завантаження, а концепція розташування світлових приладів демонструє ширину й практичність позашляховика.

Крім того, використання світлодіодів як джерела світла дало змогу обладнати автомобіль динамічними покажчиками повороту ззаду. Ця технологія якнайкраще підкреслює форму й функціональність у дизайні Tarraco.

Широкий перелік доступних клієнтам кольорів кузова включає Dark Camouflage, Oryx White, Reflex Silver, Atlantic Blue, Indium Grey, Titanium Beige, Deep Black та Urano Grey. Та будь-який обраний варіант не в змозі приховати силует, поставу й характер SEAT Tarraco. До того ж цей баланс зберігається в обох версіях комплектації – Style та Xcellence.

Дизайн салону

Дизайнери добряче попрацювали над інтер’єром, який немов огортає пасажирів. Таке враження справляє, зокрема, горизонтальна лінія, що проходить через усю передню панель і водночас підкреслює ширину Tarraco, посилюючи відчуття простору в салоні й даруючи почуття впевненості.

Водночас незалежно від обраного клієнтом компонування, традиційного п’ятимісного чи пропонованого як опція семимісного, салон пропонує комбінацію форм, функціональності та якості, без якої автомобіль в умовах сучасного конкурентного ринку нічого не вартий.

Дизайн інтер’єру цього позашляховика має рівень якості, що зазвичай характерний для преміум-сегмента: поєднання різних матеріалів дарує відчуття впевненості незалежно від обраної комплектації.

Бездоганні лінії архітектури салону задовольнять і водія, і пасажирів. Місце водія має продуману ергономіку, що відповідає потребам керманича. Своєю чергою, на пасажирів очікує атмосфера спокою й комфорту, яку забезпечує збільшений простір для ніг та у верхній частині салону, причому як спереду, так і на сидіннях другого ряду. У задній частині салону для пасажирів третього ряду місця теж цілком достатньо.

«Для людей важливі комфорт і простір, і в цьому сенсі інтер’єр Tarraco чудовий – тут багато місця над головою, а простір для ніг просто фантастичний», – говорить Алехандро Мезонеро-Романос.

Точність виготовлення можна відчути на дотик. Особливо це помітно в дизайні й розташуванні мультимедійної системи та цифрової комбінації приладів з екраном 10,25″. Центральний 8-дюймовий дисплей мультимедійної системи не викликає відчуття цілісності з передньою панеллю. Натомість дисплей наче ширяє над нею, що дало змогу зберегти цілісність передньої панелі, а дизайнери розташували дисплей у кращому з погляду ергономіки місці, ближче до лінії зору водія. Тому зчитувати інформацію з екрана стало ще простіше й безпечніше.

Чудово доповнюють дизайн салону висока якість виготовлення й ретельно відібрані матеріали й кольори. Клієнтам пропонують широкий вибір оббивки з тканини й алькантари, доступні як опція чорні шкіряні сидіння й елегантну чорну стельову панель у спортивному стилі. Відчутна на дотик точність перемикачів та органів управління свідчить про велику увагу до деталей. Довершують дизайн салону безрамкове дзеркало заднього виду, передні й задні сидіння з підігрівом, сидіння водія з електричним регулюванням і функцією пам’яті (опція).

Мультимедіа й комунікації

Ми живемо у світі, тісно об’єднаному за допомогою смартфонів і комп’ютерів. І новий SEAT Tarraco має все необхідне, щоб користувачі залишалися на зв’язку в найбільшому й найновішому позашляховику бренда.

Однією з переваг Tarraco є «плаваючий» центральний дисплей діагоналлю 8″ з підтримкою технології Full Link, яка дає змогу відображати найважливішу інформацію на екрані медіасистеми позашляховика й забезпечує можливість зручного доступу для пасажирів. Це комплексне рішення дає змогу дуже ефективно використовувати можливості зв’язку між смартфонами й автомобілем, зокрема – з використанням технологій Android Auto й Apple CarPlay.

Телефонні дзвінки, повідомлення, музика, розпізнавання голосу й додаток SEAT Drive – Tarraco допоможе вам залишатися на зв’язку будь-де і повсякчас.

Додаток SEAT Drive пропонує користувачам доступ до різноманітних функцій і дає змогу записувати маршрути, переглядати інформацію про стан автомобіля чи навіть ідентифікувати пісні за допомогою Shazam (тільки через Android Auto). Усе це – на 8-дюймовому сенсорному екрані Tarraco.

Крім того, SEAT Tarraco доступний віртуальний асистент Amazon Alexa, а отже, власники автомобіля зможуть більш оптимально проводити час за кермом. Асистент допоможе впорядкувати особистий графік і відшукати найближчий дилерський центр SEAT, увімкне музику, прокладе маршрут до потрібного об’єкта, завантажить відібрані індивідуально новини. Інтерфейс SEAT Media Control у поєднанні з Amazon Alexa розширює перелік доступних в автомобілі функцій, а для доступу до них досить лише натиснути кнопку на кермі й промовити команду.

Центральний дисплей медіасистеми з високоякісним зображенням і широкими комунікаційними можливостями – не єдина перевага Tarraco. Великий позашляховик отримав цифрову комбінацію приладів із широкими можливостями для персоналізації, що забезпечує чіткіше відображення інформації й допомагає водієві не відволікатися від дороги.

Комбінація приладів у вигляді інтерактивного дисплея діагоналлю 10,25″ має широкі можливості для індивідуального налаштування й підвищену щільність пікселів. На додачу до сучасного й практичного дизайну дисплей забезпечує розширену функціональність: водії можуть обирати між відображенням інформації в класичному режимі з аналоговими циферблатами спідометра й тахометра та виведенням на екран повноколірних мап і даних навігаційної системи.

Управління відображенням реалізоване просто: перемикають між трьома різними режимами кнопкою «View» на кермі. Тож водій менше відволікається й може насолоджуватися якнайкращою чіткістю відображення потрібної йому інформації.

Рідкокристалічний дисплей розміром 1280 х 480 пікселів із частотою оновлення 75 Гц забезпечує ідеальну плавність переходів між відображуваною інформацією, що полегшує перегляд і додатково зменшує навантаження на водія.

Якщо додати до цього пропоновану як опція акустичну систему BeatsAudio з кришталевою чистотою звучання та інтерфейс для бездротового підключення й заряджання смартфонів Connectivity Box, за рівнем оснащеності Tarraco випередить більшість автомобілів.

Крім цього, Tarraco першим серед автомобілів SEAT отримав функцію керування жестами (за умови встановлення медіасистеми Navigation Plus з екраном 8″), завдяки якій водій може взаємодіяти з дисплеєм простими рухами руки, навіть не торкаючись його.

Силовий агрегат

Основними характеристиками лінійки двигунів Tarraco є динаміка, економічність, надійність. Всі пропоновані для великого позашляховика силові агрегати оснащують системою безпосереднього впорскування, турбонаддувом і системою «Старт-Стоп». На вибір доступні двигуни потужністю від 150 до 190 к.с., що за своїми характеристиками повністю відповідають сучасним екологічним стандартам.

До переліку бензинових двигунів входить два варіанти: чотирициліндровий TSI об’ємом 1,5 л, що розвиває 150 к.с. і поєднується із 6-ступеневою механічною коробкою передач, яка приводить у рух передні колеса, та 2-літровий агрегат потужністю 190 к.с. у поєднанні із 7-ступеневою трансмісією DSG і системою повного привода 4Drive.

1,5-літровий агрегат розвиває потужність 150 к.с. у діапазоні від 5000 до 6000 об/хв, а крутний момент 250 Н·м доступний при частоті обертання від 1500 до 3500 об/хв. Діаметр циліндра й хід поршня двигуна з робочим об’ємом 1498 куб. см становлять 74,5 та 85,9 мм відповідно, ступінь стиснення дорівнює 10,5. Завдяки цьому максимальна швидкість Tarraco сягає 210 км.

Більший двигун TSI з робочим об’ємом 2,0 л виграє за рахунок збільшеного діаметра циліндра, ходу поршня (82,5 та 92,8 мм відповідно) і ступеня стиснення, що становить 11,65. Максимальна потужність 190 к.с. забезпечується в діапазоні від 4200 до 6000 об/хв. Неймовірний крутний момент 320 Н·м двигун видає при частоті обертання від 1500 до 4100 об/хв. У версії з бензиновим двигуном більшого об’єму Tarraco розганяється до 100 км/год всього за 8 с, а максимальна швидкість становить 211 км/год.

Доступні також дві дизельні версії: це двигуни TDI об’ємом 2,0 л потужністю 150 к.с. та 190 к.с. відповідно. Діаметр циліндра й хід поршня в обох двигунів однакові (81 та 95,5 мм), а ступінь стиснення ні: у версії потужністю 150 к.с. цей показник становить 16,2, тоді як у 190-сильного – 15,5.

Двигун потужністю 150 к.с. доступний як для передньоприводних версій із 6-ступеневою МКП, так і для моделей із 7-ступеневою трансмісією DSG і системою повного привода 4Drive, максимальна потужність доступна в діапазоні 3500-4000 об/хв, а максимальний крутний момент 340 Н·м досягається при частоті обертання від 1750 до 3000 об/хв. Варіант потужністю 190 к.с. поєднується із 7-ступеневою автоматичною трансмісією DSG із системою 4Drive, максимальна потужність доступна в діапазоні 3500-4000 об/хв, а максимальний крутний момент 400 Н·м досягається при частоті обертання від 1750 до 3250 об/хв.

Передньоприводна версія демонструє чудову динаміку – максимальна швидкість сягає 202 км/год, а від 0 до 100 км/год автомобіль розганяється за 9,8 с. У повноприводній модифікації Tarraco теж не пасе задніх: максимальна швидкість цієї версії дорівнює 198 км/год, а спринт до першої «сотні» триває стільки само, скільки й у передньоприводного варіанта.

Потужніша версія дизельного двигуна доступна тільки в поєднанні із системою повного привода 4Drive та 7-ступеневою трансмісією DSG. 190 кінських сил і 400 Н·м гарантують взірцеві ходові якості за будь-яких умов і задовольнять потреби найвимогливішого водія. Динаміка цієї версії по-справжньому вражає: максимальна швидкість становить 210 км/год, а від 0 до 100 км/год автомобіль розганяється усього за 8,0 c.

З огляду на появу нових технологій SEAT Tarraco вже готовий упроваджувати альтернативні варіанти привода, що дасть змогу підвищити економічність моделі в майбутньому. Зокрема, 2020 року очікується вихід гібридної версії Tarraco із заряджанням від електромережі.

Підвіска

SEAT Tarraco створювали для водіїв, яким необхідні яскраві емоції та функціональність, і все це – в одному автомобілі. Він орієнтований на людей, яким потрібні практичність семимісного авто й простір для перевезення сім’ї та друзів. Водночас вони високо оцінять автомобіль, який чітко реагує на команди водія й пропонує видатну динаміку.

«SEAT Tarraco – шедевр функціональності й практичності, адже пропонує клієнтам простір й універсальність, якої вони очікують від великого позашляховика. Це найспортивніший автомобіль у своєму сегменті як із погляду дизайну, так і завдяки адаптивній підвісці, яку можна налаштувати відповідно до потреб під час водіння», – говорить віце-президент SEAT із досліджень і розробок д-р Матіас Рабе (Matthias Rabe).

Баланс між практичністю й динамікою можливий передусім завдяки новітнім технологіям концерну Volkswagen і використанню архітектури MQB-A з довгою колісною базою, що лежить в основі конструкції великого позашляховика.

Передня підвіска SEAT Tarraco – незалежна, типу McPherson із гвинтовими пружинами й гідравлічними амортизаторами. Ззаду використовується багатоважільна підвіска, теж із гвинтовими пружинами й гідравлічними амортизаторами.

У поєднанні із системою адаптивного управління підвіскою (DCC) така конструкція забезпечує ідеальний баланс між спортивними відчуттями за кермом і підвищеною плавністю ходу в далеких поїздках дорогами з різним покриттям. Водій сам обирає потрібний режим – Normal, Eco чи Sport, але система може адаптуватися й автоматично, змінюючи налаштування жорсткості залежно від типу поверхні дороги та стилю водіння.

Роботою амортизаторів і рульового управління керує електроніка адаптивної підвіски (DCC). Кожен амортизатор підключений до блока управління, який постійно контролює положення коліс і розраховує оптимальні налаштування. Завдяки цьому система за лічені мілісекунди реагує на нерівності, оптимізуючи ходові якості.

Тому й із 17-дюймовими легкосплавними дисками, і з найбільшими серед доступних варіантів 20-дюймовими точеними дисками з матовою поверхнею підвіска Tarraco працює дуже ефективно, відчути яку дає змогу кермо автомобіля.

Ідеально збалансоване рульове управління з електромеханічним підсилювачем забезпечує покращене відчуття дороги й надає підтримку, не обмежуючи роль водія та даючи йому змогу сповна насолоджуватися зворотним зв’язком.

У результаті досягається несподівана для великого позашляховика жвавість і маневреність. Тому Tarraco, колісна база якого становить 2790 мм, а вага – усього 1687 кг, у цьому плані є справжнім взірцем досконалості. Це не просто практичний автомобіль на щодень, а позашляховик, здатний подарувати справжні емоції водієві.

Безпека

Новий SEAT Tarraco – еталон безпеки у своєму класі. Комплекс датчиків допомагає йому «бачити» дорогу попереду з недосяжною раніше ефективністю та якнайкраще реагувати на всі можливі несподіванки.

Система контролю дистанції спереду (Front Assist) з функцією розпізнавання велосипедистів, асистент активного контролю смуги руху (Lane Assist) та функція екстреного виклику (Emergency Call) входять до переліку базового оснащення всіх версій, а стандартне оснащення комплектації Xcellence додатково включає адаптивний круїз-контроль.

Крім того, SEAT пропонує численні додаткові системи, доступні як опція. Це система Emergency Assist, система контролю «мертвих» зон (Blind Spot Detection), асистент безпечного виходу з автомобіля (Exit Assist), система розпізнавання дорожніх знаків (Traffic Sign Recognition), асистент руху в заторах (Traffic Jam Assist), асистент дальнього світла (High Beam Assist). В автомобілі вперше використовуються дві нові системи безпеки: система передаварійної безпеки (Pre-Crash Assist) і система захисту під час перекидання (Rollover Assist).

У разі виявлення небезпеки зіткнення система Pre-Crash Assist реагує протягом 0,2 с: вона натягує ремені безпеки, вмикає аварійну світлову сигналізацію, закриває вікна й люк даху, щоб захистити салон. Своєю чергою, система захисту під час перекидання (Rollover Assist) у разі спрацювання здійснює екстрений виклик, вимикає двигун, відмикає двері, вмикає аварійну світлову сигналізацію й переводить систему вентиляції в режим забору повітря ззовні.

Чудово доповнюють ці системи функції комфорту: асистент паркування (Park Assist), кришка багажного відсіку з електроприводом і функцією безконтактного відкривання, система камер кругового огляду. Завдяки цьому новий SEAT Tarraco на голову й півкорпуса випереджає своїх конкурентів у сегменті великих позашляховиків.

Підсумок

Новий Tarraco очолює лінійку позашляховиків SEAT і пропонує комбінацію передових технологій, динамізму, маневреності, практичності й функціональності з елегантним сучасним дизайном. І все це – у збільшених пропорціях великого позашляховика, який упорається з усіма викликами сучасного життя.

У новому SEAT Tarraco бездоганно поєднуються всі ключові атрибути кожного авто з модельного ряду бренда: дизайн і функціональність, спортивний характер і комфорт, доступність і якість, технології та емоції. Тож автомобіль цілком задовольнить потреби сучасного водія. Він створений для клієнтів, яким потрібна функціональність п’яти- чи семимісного авто й зручне високе місце водія, водночас вони не забувають про естетику автомобіля.

Салон Tarraco поєднує високоякісний та ергономічний простір із надсучасними мультимедійними й комунікаційними технологіями. Лінійка пропонованих для цієї моделі двигунів відповідає найжорсткішим екологічним стандартам і водночас дарує власникові насолоду від оптимальної динаміки.

Tarraco втілює ключові цінності бренда SEAT і переносить їх у сегмент, захищений від руйнівного впливу.

Прийом попередніх замовлень на SEAT Tarraco почнеться в грудні, а на ринок автомобіль вийде вже на початку 2019 року.



Источник