Який економічний котел краще завжди купити для дому

Газові опалювальні котли є оптимальним рішенням, але постійне зростання цін на енергоресурси змушує задуматися про економію. Звичайно, можна скоротити споживання газу, але такий варіант багатьох не влаштує. Обігріти добре будинок не вийде, а якщо вдарять сильні морози, то в приміщенні буде холодно. Тому оптимальне рішення – це економічні газові котли.

Як вибрати економну модель

Практично всі моделі котлів виділяються досить високим ККД. У деяких економічних агрегатів показник досягає позначки 95% і це не межа. Однак в процесі вибору важливі не тільки технічні параметри, а й умови експлуатації. Так, якщо вибрати агрегат, який не відповідатиме обсягам приміщення, то про економію можна забути. Він буде постійно працювати на всю потужність, щоб забезпечити потрібну температуру. Більш того, працюючи в подібному режимі, котел швидко зношується і може в будь-якому момент вийти з ладу. Тому обраний котел повинен повністю відповідати площі, що обігрівається.

Ще один важливий момент – це тип топки. Зараз доступні моделі відкритого і закритого типу. Другий тип значно економічніше, особливо турбовані котли. Вони володіють регулюванням інтенсивності горіння, що дає можливість своєчасно переключатися на меншу потужність.

Якому виробнику віддати перевагу

Якщо поглянути на асортимент, то можна величезна кількість виробників, що пропонують свою продукцію. Деякі бренди забезпечують досить високу якість, але ціна на їх моделі дуже висока. Природно, багато звертають увагу на альтернативні рішення. Тут виділяються котли ТермоБар. Виробляє їх відомий вітчизняний завод ПАТ «Барський машзавод». Котли від цього виробника виділяються наступні переваги: ​​

  • Висока якість – забезпечується багаторічним досвідом, а також застосуванням запчастин від відомих світових виробників.
  • Економічність. Багато моделей виділяються високим ККД, у деяких моделей вище 96%.
  • Вартість. Тут очікує досить приємний сюрприз, так як ціна дуже доступна і значно нижче, ніж у багатьох моделей, вироблених відомими брендами. Хоча за якістю вони ідентичні.
  • Функціональність. Всі моделі мають численні настройками, а також захисними системами, які негайно відключають прилад в разі аварійних ситуацій.

Приємним доповненням виступає тривала гарантія, на все котли 30 місяців. Котли будь-якого типу, виготовлені «Барським машзаводом», відрізняються високим рівнем ККД (не менше 90%), безшумністю в роботі, оригінальністю конструкції, що дозволяє використовувати їх в різних системах опалення.