7 помилок власників мототракторов

Мототрактор – ефективна сільськогосподарська техніка, що дозволяє справлятися з широким комплексом робочих завдань. На жаль, багато фермерів припускаються однакових помилок під час експлуатації, ремонту і обслуговування машин. Сьогодні ми постараємося їх розібрати і попередити можливі нові промахи.

7 помилок власників мототракторов

Отже, пропонуємо розглянути 10 найпопулярніших помилок власників мототракторов.
Самостійне переобладнання. Найпершою і найбільш часто зустрічається помилкою є спроба самостійно переобладнувати мототрактор без належних знань. Справа в тому, що багато хто воліє купувати пристрої «слабший» і встановити на них більш потужний двигун, однак такі спроби часто зазнають фіаско, так як конструкція трактора зовсім не розрахована на габаритні двигуни (звичайно, є моделі з посиленою рамою, які передбачають подібні маніпуляції) .

Несвоєчасне обслуговування. Або відсутність обслуговування зовсім. Такий недолік здатний укоротити термін служби будь-якого пристрою, не кажучи вже про техніку, активно використовується в госпдіяльності. Не забувайте міняти масла, рідини та витратні матеріали.

Невідповідний навісне обладнання. Спроби встановити обладнання, яке не підходить по потужності також можуть провалитися. Перед придбанням тієї чи іншої навішування проконсультуйтеся краще з фахівцем: спільними зусиллями ви зможете підібрати оптимальний варіант.
Надмірні навантаження. Якщо ваш трактор не розрахований обробляти великі площі, не варто вичавлювати з нього більше його можливостей. Намагайтеся відразу підраховувати «розміри катастрофи» – на етапі покупки техніки.

Завищені очікування. Найчастіше клієнти очікують від минитрактора більше, ніж вказує виробник в характеристиках. Наприклад, не завжди трактори здатні працювати на максимальній потужності тривалий час (саме тому виробники вказують оптимальне значення сили трактора). Перед покупкою ретельно вивчайте опис машини.

Спроби самостійного ремонту. Якщо мінітрактор з яких-небудь причин перестав працювати, не намагайтеся його розбирати (звичайно, якщо у вас немає належних знань і досвіду). Краще відразу зверніться за допомогою в СЦ.

Нехтування правилами безпеки. Нарешті, остання помилка – нехтування безпекою. Сюди можна віднести надмірно різкі повороти, погану фіксацію водія в кріслі і т.д. Бережіть свою техніку і, головне, власне здоров’я.