Сучасна малогабаритна техніка для малого сільського господарства

Останні роки сільського господарства в Україні демонструють, як фермери частіше відмовляються від важкої техніки на користь малогабаритних машин. Особливо це стосуються невеликих господарств. Багато цікавих моделей є в магазині agrotechnika.com.ua.

Перехід до легкої техніки обумовлений фінансами. Минитрактори більш економічні та коштують значно менше повнорозмірних машин. При цьому їх продуктивність майже не відрізняється, особливо на малих ділянках з площею до 10 га. Малолітражні трактора легше зберігати та обслуговувати. До речі, їх сервіс теж обходиться дешевше.

Мінітрактори та мототрактори будуть дуже до речі у малому господарстві. Завдяки габаритам їх можна використовувати у садах, біля будівлі або паркану.

Потужні мінітрактори

Короткий погляд на сучасний ринок малолітражних тракторів дає зрозуміти, що найбільше популярна техніка китайського виробництва. Це зрозуміло, тому що вона дешевша, ніж європейська, американська та японська.

Український ринок малогабаритної аграрної техніки постійно розширюється. Завдяки сучасному малогабаритному обладнанню значно полегшилась фізична праця фермерів, а ефективність польових робіт зросла.

Раніше власники господарств не мали змоги собі дозволити купити трактор, тому що велика аграрна машина коштувала дуже багато. Тепер мото- та мінітрактори дуже доступні, а придбати їх може будь-який фермер.

Мінітрактор — потужна малогабаритна техніка (діапазон потужності двигуна 20-50 к.с.), яка обладнана повноцінною гідравлікою. Це дозволяє використовувати широкий спектр навіски, що значно збільшує функціональність машини. Вони мають все для комфортної праці: зручне сидіння, потужні фари, дзеркала заднього виду, кабіну та ін.

Міітрактор дешевше повногабаритного варіанта, а може виконувати майже ті самі задачі. Завдяки цьому він такий популярний серед власників малого господарства.

Мототрактори — доступна аграрна техніка на ринку

Мототрактор з’явився завдяки мотоблоку, який зробили самохідним. Ключова особливість — малопотужний двигун. Також він легше і має простішу конструкцію.

Двигун мототрактора — одноциліндрова установка з потужністю не більше 20 к.с. Показник значно поступається мінітрактору, але це робить техніку дуже економною та впливає на цінник. Сьогодні мототрактор — один з найдоступніших аграрних машин. Звісно, він не може робити те ж саме, що мінітрактор, тому що зроблений для іншого.

Мототрактор краще використовувати на ділянці в декілька гектарів. Важливий момент — завдяки легкій конструкції можна використовувати на місцевості зі складним рельєфом. Пагорби та ями не заважатимуть ефективної праці.