Вінницькі силовики затримали фальшивомонетників, які друкували американську «валюту»

Співробітники УСБУ у Вінницькій області, які залучені до проведення ООС на сході країни, виявили групи фальшивомонетників. Зловмисників затримано, а «друкарський верстат» вилучено.

Яке зазначають у прес-центрі управління, задокументовано факти виготовлення та реалізації підроблених грошових купюр номіналом 100 доларів. Кримінальне провадження відкрито за ч. 2. ст. 199 КК України.

Вінницькі силовики вказують, що під час здійснення комплексу оперативно-розшукових та слідчих дій співробітниками групи, спільно з ГУ СБУ України в Донецькій та Луганських областях, проведено низку контрольованих закупівель підроблених грошових коштів. За результатами «контрольних закупок» 13 травня затримано трьох фігурантів.

У них вилучено 39 підроблених стодоларових купюр та відповідне обладнання для друку. До речі, одним із організаторів виготовлення та збуту є колишній співробітник правоохоронних органів, мешканець Бердянська та виходець із тимчасово окупованої території.

В ході проведення оперативно-слідчих дій задокументовано факти, коли фігуранти купували за підроблену валюту нерухомість, транспортні засоби, цінні речі, тощо.

На даний час затримані особи перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Тривають слідчі дії. Вирішуються питання щодо обрання мір запобіжних заходів.