Екологічна документація та її роль в діяльності промислових підприємств

human hand holding city

Кожен промисловий об’єкт, незалежно від сфери його діяльності, приносить школу оточуючому середовищу. Це являється серйозною причиною для розробки контролюючої та звітної природоохоронної документації. Кожний вид ділових паперів погоджується з державними службами, які несуть відповідальність за екологічну безпеку в регіоні.

Основні види екологічної документації

Проектна документація, яка стосується охорони навколишнього середовища, представляє собою розробку нормативів забруднень для кожного промислового об’єкту в індивідуальному порядку. В ній є правила зберігання та утилізації шкідливих відходів, плани обладнання санітарних захисних зон. Основна задача екологічної документації – мінімізація шкоди природі та можливість контролювати та регулювати рівень забруднення оточуючого середовища.

Звітна документація по екології передбачує періодичне дослідження показників по всіх видах можливих викидів та передачу результатів в контролюючі органи. Відповідальні співробітники промислових підприємств фіксують рівень забруднення повітряних мас, об’єм стічних вод, кількість сформованих шкідливих відходів. Звітна екологічна документація потрібна для розрахунку платежів, які вносяться підприємством в казну держави за забруднення оточуючого середовища. Відсутність документів тягне за собою накладення штрафу та застосування інших покарань, передбачених адміністративним кодексом.

Особливості розробки екологічної документації

Існуючим законодавством держави установлені строки подачі екологічної документації в контролюючі органи. Важливою задачею для кожного підприємства є визначення переліку промислових відходів та лімітів на їх розміщення. Для кожного виду матеріалів виготовляється спеціальний паспорт, в якому є дані про рівень їх шкідливості. Документ потрібен для утилізації чи повторного використання відходів. Щоквартально в службу по здійсненню нагляду за природними ресурсами направляється звіт по формуванню та знешкодженню залишків сировини. Його основна роль:

  • фіксувати об’єм сформованих відходів
  • давати інформація для нарахування екологічних платежів
  • вирішувати подальшу долю матеріалів

В спеціалізованій сервісній компанії гарантується оперативне и правильне виконання замовлень. Оформляйте заявки на виготовлення екологічної документації, скориставшись формою, розміщеною на її офіційному інтернет-сайті.