На Волині СБУ підозрює керівника лісгоспу у привласненні державних коштів в особливо великих розмірах

Співробітники Служби безпеки України підозрюють керівника державного підприємства «Волинський військовий лісгосп» у привласненні коштів в особливо великих розмірах на оборудках з лісом.

За версією слідства, посадовець організував нелегальний бізнес спільно з підлеглими та приватними підприємцями, які співпрацювали з лісгоспом. Комерсанти згідно з договорами надавали держпідприємству послуги з лісозаготівель. Насправді для їх виконання залучалися працівники лісгоспу та місцеві мешканці, які отримували мінімальну платню готівкою, а не штатні працівники підрядників

Натомість лісгосп здійснював оплату робіт у повному обсязі через безготівкові розрахунки. «Зекономлені» кошти учасники оборудки переводили через підставні фірми у готівку та привласнювали.

Оперативники спецслужби встановили, що тільки у період з жовтня 2019 року до лютого 2020 року на рахунки афілійованих з учасниками оборудки фірм перераховано 2 мільйони гривень державних коштів.

Правоохоронці затримали двох працівників лісгоспу та приватного підприємця у селищі Маневичі під час «розподілу» майже 500 тисяч гривень, знятих з рахунків

Тривають слідчі дії у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України, для притягнення до відповідальності всіх осіб причетних  до незаконної схеми.

Операція із викриття та затримання зловмисників проводилась спільно зі слідчими Національної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури області.