ОПЕРАЦІЇ КРЕМЛЯ АБО, ЩО Є ЛАКМУСОВИМ ПАПІРЦЕМ У ВІДНОСИНАХ УКРАЇНИ ТА РОСІЇ

Інформаційні приводи останніх днів зобов’язують звернути увагу на «червоні» індикатори щодо України.

Вашій увазі пропонується невеличкий алгоритм подій.

СУРКОВ

Колишній помічник президента Росії Владислав Сурков про Україну і перспективи її відносин з Росією: «України немає. Є українство. Тобто, специфічний розлад умів. Дивним чином доведене до крайніх ступенів захоплення етнографією. Таке криваве краєзнавство. Сумбур замість держави. Борщ, Бандера, бандура є. А нації немає. Брошура «Самостійна Україна» є, а України немає. Питання тільки в тому, України вже немає чи поки ще немає?

Я, як не дивно, укрооптиміст. Тобто вважаю, що України немає поки що. Але з часом вона все-таки буде. Хохли – хлопці вперті, вони зроблять. Однак, яка саме це буде Україна, в яких межах вона буде існувати і навіть, можливо, скільки буде Україн – питання відкриті. І у вирішенні цих питань Росії так чи інакше доведеться брати участь.

Примус силою до братських відносин – єдиний метод, що історично довів ефективність на українському напрямку. Не думаю, що буде винайдено якийсь інший».

Сурков про Донбас: «Донбас для мене не що, а хто. Люди, перш за все. Чудові люди. Захарченко, Ходаковський, Бородай, Пінчук, Болотов, Безлер, Толстих… Багато інших. Перепрошую, що не перерахую всіх. І що права не маю всіх назвати. І що назвав живих в одному ряду з мертвими. Вони справжні воїни.

Їх не потрібно, звісно, ідеалізувати. Різних людей війна притягує. Війна – справа каламутна, брудна. Але потрібна. Вони взялися за цю важку роботу. І впоралися».

Відповідь на запитання, чи повернеться Донбас до складу України: «У мене недостатньо сильна уява, щоб таке уявити. Донбас не заслуговує такого приниження. Україна не заслуговує такої честі».

 

Отже, зі слів Суркова: «України немає, є українство; брата до брата можна повернути лише силою – це єдиний метод; Україна не заслуговує на повернення Донбасу».

Вже з цих виразів видно, що Кремль планує загострення на Сході України. Донбас є тим лакмусовим папірцем, за допомогою якого видно «червоне забарвлення» у відносинах України та Росії.

ЗЕЛЕНСЬКИЙ

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про запровадження Дня спротиву окупації Криму, який відзначатимуть 26 лютого.

Пряма мова: «В цей день рівно 6 років тому у Сімферополі відбулось найбільше зібрання на підтримку цілісності та єдності нашої держави. Вшановуючи мужність та героїзм усіх учасників мітингу, сьогодні мною підписується указав про День спротиву окупації Автономної республіки Крим та міста Севастополь.

Цей день буде відзначатися щорічно 26 лютого».

Деталі: За словами Зеленського, повернення Криму до України – це не просто «його мрія як президента або позиція як громадянина України» і не просто спільна мрія українців, а «це запорука безпеки на планеті, відновлення віри у міжнародне право та справедливість».

Президент також додав, що знає, що день, коли Крим повернеться додому, обов’язково настане.

Один з лідерів кримських татар Мустафа Джемілєв, виступаючи перед Зеленським, закликав кримчан «змінити страх на презирство» і чинити опір окупантам.

Отже, зі слів Зеленського: «Дня спротиву окупації Криму буде відзначатися щорічно 26 лютогодень, коли Крим повернеться додому, обов’язково настанеповернення Криму до України – це запорука безпеки на планеті, відновлення віри у міжнародне право та справедливість».

Видно, що Володимир Зеленський розглядає анексований український Крим та тимчасово окуповані території Донбасу, як єдине ціле, як невід’ємне від України.

ГРИЗЛОВ

Представник Росії у Тристоронній контактній групі у Мінську Борис Гризлов виключає врегулювання ситуації на Донбасі без прямого діалогу України з окремими районами Донецької та Луганської областей.

Деталі: За його словами, риторика Збройних сил України орієнтована «на військове придушення Донецька і Луганська».

Гризлов заявив також, що окремі підрозділи ЗСУ продовжують «зближувати позиції» з позиціями бойовиків. Він назвав це головною причиною «загострень» на Донбасі.

Отже, з боку Кремлівських ставлеників бачимо звинувачення ЗС України в недотриманні Мінських домовленостей, а саме «зближення позицій».

Зазвичай, після таких інформаційних вкидів відбуваються бойові загострення на Сході України.

ПУТІН

Російський президент Володимир Путін знову заявив про те, що українці і росіяни є одним народом. При цьому, даючи інтерв’ю, глава Кремля вперше демонстративно вжив прийменник «в» Україні замість поширеного в Росії прийменника «на».

На важную деталь обратил внимание журналист издания «Комсомольская правда» Александр Коц.

В своем телеграм-канале российский пропагандист Коц отметил негативную реакцию украинцев на интервью Путина, в котором он в очередной раз заявил, что украинцы и россияне якобы являются «одним народом». В то же время он отметил, что никто не обратил внимание на деталь во время интервью Путина, который употребил предлог «в» Украине вместо распространенного в России предлога «на». При этом Коц намекнул, что это не является оговоркой, а сигналом от Путина. «На Украине все в очередной раз заметили и поставили под сомнение, что мы с украинцами один народ. Но никто не заметил, что Владимир Владимирович сказал В Украине, а не На. Что, как бы, лишний раз подчеркивает», – написал он.

Кто такой пропагандист Коц известно («Коронавирус», «Новые Санжары» – «Следим за эвакуацией украинцев, желаем им удачи»).

Если вы видите коментарии этого кадрового офицера ГРУ то должны сразу понять – это очередная информационная пропаганда (операция) спецслужб Российской Федерации.

Из даного посыла видно, что теперь все СМИ РФ, журналисты, блогеры, эксперты, политики будут говорить и писать «В» Украине, а не «НА». Казалось бы очень незначительный момент, на который совершенно не стоит обращать внимание. На самом деле – это очень тонкая манипуляция: российскому народу показали, как легко «старший брат» может успокоить младшего, начав его называть по-другому, но совершенно не сменив при этом свою оккупационно-имперскую политику единства. А украинцам пытаются пустить пыль в глаза, убедив, что стараются из последних сил дабы помочь своим соотечественникам и побратимам! Что якобы готовы идти на любые уступки и называть как угодно Киеву! И все это якобы для защиты «младшенького, глупенького» брата…

Необходимо отдавать себе отчет, что Россия, а в частности Кремль, никогда не сменит свой геополитический курс касательно Украины! РФ то ужесточает, то смягчает свои методы! Не будем забывать слова Суркова: «Примус силою до братських отношений – єдиний метод»!

Делайте правильные выводы, господа!)))

Цей невеличкий алгоритм російської риторики (Зеленський це чітка відповідь саме Суркову) показує як мінімум три інформаційно-психологічні операції спецслужб Кремля.