Відкриття ринку землі. Уповноважений президента розвінчав найпоширеніші міфи про реформу

Лещенко наголосив, що закон про ринок землі ще не ухвалений.

Уповноважений президента України із земельних питань Роман Лещенко заявив, що сьогодні більшість дискусій довкола земельної реформи побудовані на “міфах, страхах та брехні” і взявся їх спростовувати.

Про це він заявив в ефірі ток-шоу “Право на владу” на каналі “1+1”.

“Почнемо з найпростішого, з Кнессету Ізраїлю. Ксенофобія в чистому вигляді, запускається виключно з тією метою, щоб залякати українського громадянина, що хтось приїде, скупить, продасть, зрадить і забере”, – сказав Лещенко.

Він каже, що ця логіка зводиться лише до одного – “породити страх панічний в тому, що український власник земельного паю не має інтелектуальної можливості володіти, користуватися та розпоряджатися”.

Разом з цим Лещенко наголосив, що закон про ринок землі ще не ухвалений. “Сьогодні всі стверджують про те, що закон ухвалений. Брехня”, – сказав він, уточнивши, що законопроєкт пройшов у Раді лише перше читання.

“Що стосується тих умов, які прописані в тому проєкті закону. Дійсно, там є дуже багато питань, і дуже багато обговорень. Уряд запропонував свою модель, парламент висловив свою позицію. Але є ще слово президента України”, – додав Лещенко.

Він нагадав, що Володимир Зеленський звернувся до українців і зазначив, що між першим і другим читаннями проєкту закону будуть внесені правки, згідно з яких, право продавати і купувати землю матимуть лише українські громадяни та українські компанії, засновані виключно українськими громадянами.Як повідомлялося, Лещенко також розповів, що

У президента розповіли, коли ухвалять закон про народовладдя і які зміни чекають на земельний закон
закон про народовладдя ухвалять протягом “найближчих тижнів”. Він дозволить провести референдум щодо того, чи можна буде іноземцям купувати землю в Україні.

Представник президента також зазначив, що ухвалений у першому читанні законопроект щодо ринку землі до другого читання буде “кардинально доопрацьований” – буде вирішено питання з іноземцями та концентрацією землі в одних руках. Більше читайте тут: https://tsn.ua/politika/upovnovazheniy-prezidenta-rozvinchav-nayposhirenishi-mifi-pro-vidkrittya-rinku-zemli-v-ukrayini-1443936.html