Суд обрав агенту ФСБ Шайтанову міру запобіжного заходу – 60 діб тримання під вартою

Сьогодні Шевченківський районний суд м. Києва обрав міру запобіжного заходу для викритого контррозвідкою СБУ агента ФСБ Валерія Шайтанова – тримання під вартою терміном 60 діб. 

14 квітня він був затриманий за здійснення розвідувальної та терористичної діяльності в інтересах ФСБ РФ на шкоду державній безпеці України. Того ж дня слідчі Служби безпеки України оголосили генерал-майору Шайтанову про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 («Державна зрада») і ст. 258 («Терористичний акт») Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора України.

Нагадаємо, що на переконання Голови СБУ Івана Баканова, це затримання – свідчення того, що нові підходи в роботі Служби дають свої вагомі результати.

«На жаль, людина, котра отримала генеральське звання після Революції Гідності та мала захищати Україну, насправді працювала проти неї. Ми провели складну, тривалу, багаторівневу спецоперацію. Це – надважливе викриття Служби безпеки», – заявив голова СБ України Іван Баканов.

«Ми не просто робимо СБУ більш ефективною, але й очищаємо її. Акцентуємо увагу на контррозвідці та питаннях державної безпеки. І будемо надалі захищати країну та виявляти зрадників, незалежно від того, які посади вони обіймають», – підкреслив Іван Баканов.