Бездіяльність Авакова наближує другу, більш потужну хвилю COVID 19

Поки Арсен Аваков за державний кошт подорожує по країні на гелікоптері і регулярно постить дописи у соціальних мережах, державу починає накривати хвиля епідемії. При цьому, підпорядкована йому Національна поліція фактично самоусунулась від виконання своїх прямих обов’язків – забезпеченням дотримання карантинних заходів.

Після «блискучої» і показової спецоперації по затриманню одиночного пловця в столичному Гідропаку, Національна поліція України втратила будь який інтерес до того, що відбувається на пляжах Києва і всієї країни. Більше ніхто не перевіряє дотримання карантинних умов та санітарний стан місць відпочинку. Мабуть, їм ніколи – зараз важливіше «ставити» вистави з заручниками і «затриманнями» терористів.

Між тим, саме курортні місця, зараз є основною загрозою спалаху коронавірусу.

Наприклад 22 липня в Бердянську Запорізької області у 6 відпочивальників санаторію «Арктика» виявлено COVID‑19. Всього у Запорізькій області зареєстровано 682 випадки захворювання COVID-19, з яких в м. Бердянську інфіковані 48 осіб.

У зв’язку з тим, що м. Бердянськ — курортне місто, встановити та ідентифікувати всіх ймовірних контактних заражених осіб майже неможливо, що тільки посилює передумови спалаху COVID-19. При цьому, підлеглі Авакова розводять руками.

У Миколаївській області, у курортному с. Рибаківка також спалах COVID-19. Інфекцію підтвердили у чотирьох співробітників одного з кафе, одного з них напередодні перевели в реанімацію. Всього у Миколаївській області зареєстровано 527 випадків захворювання COVID-19. Головою Миколаївської обласної державної адміністрації Олександром Стадником проведено перевірку курортної зони в с. Рибаківка. По закінченню перевірки О. Стадник впевнився, що місцеві підприємці та відпочивальники не дотримуються карантинних норм. Жодного контролю з боку Управління Національної поліції в Миколаївській області не було і не має…

В с. Стрілкове Генічеського р-ну Херсонської області в офіціанта, що працює у пансіонаті та щоденно контактує з більшістю відпочиваючих на цьому тижні також виявили COVID-19. Повністю встановити контактних осіб також неможливо, а 165 відпочиваючих пансіонату відправлено на самоізоляцію. Всього ж у Херсонській області зареєстровано 216 випадків захворювання COVID-19. Знову фіксуємо повну бездіяльність Нацполу і конкретно міністра Авакова.

На Одещині за останній тиждень, порівняно з попереднім, спостерігається зростання лабораторно підтверджених випадків коронавірусу в 1,7 разів (133 випадки проти 80, всього захворілих 2682). Через нестійку епідемічну ситуацію 21 липня було проведено термінове засідання обласної комісії з надзвичайних ситуацій. І тут бачимо відсутність будь-якої роботи «яструбів» Авакова.

У Києві в Гідропарку щодня спостерігається велика кількість відпочиваючих. Рекордна статистика коронавірусу громадян не лякає. При цьому контроль поліції за дотриманням карантинних норм відсутній, що сприяє зростанню захворюваності на COVID-19. Всього в Києві вже зареєстровано понад 7000 заражених  COVID-19. Окрім «славнозвісного» затримання пловця десятком поліцейських, більше нічого…

Раніше, представник ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт офіційно заявив, що серед причин спалахів хвороби в Україні головною є недотримання соціальної дистанції (зокрема, на пляжах, скупчення людей під час купання та не використання засобів противірусного захисту: масок, рукавичок, антисептиків тощо). Таким чином суспільство як ніколи потребує рішучих дій поліції по контролю виконання карантинних обмежень. Адже жодний інший державний орган не наділений такими правами та можливостями. Бездіяльність та пасивність поліції в цьому питанні ставить під загрозу життя та здоров’я наших громадян.

Проте, Міністр внутрішніх справ занадто зайнятий власним самопіаром. Наразі йому і його підлеглим абсолютно байдуже, що українці масово наражують себе на смертельну небезпеку.

Прокиньтесь, Арсене Борисовичу, виходьте з Твіттеру, COVID-19 наступає!

Джерело: layno.in.ua