Британія скасує мита проти США, введені ЄС

Уряд Великобританії заявив, що знизить тарифи, впроваджені ЄС на товари з США на суму $4 млрд, які є одним з наслідків давньої суперечки про незаконну допомогу виробникам літаків Boeing і Airbus.

Як повідомляє Bloomberg, цей крок спрямований на зниження торгової напруженості між сторонами. Рішення має на меті «показати, що Великобританія серйозно налаштована на досягнення узгодженого результату» з США, йдеться в заяві Міністерства міжнародної торгівлі. Великобританія самостійно встановлюватиме власну митну політику, коли завершить відокремлення від ЄС в кінці року.

Британія «демонструє США, що ми серйозно налаштовані покласти край суперечці, яка не принесе користі жодній з країн, – заявила міністр міжнародної торгівлі Ліз Трас. – Ми хочемо знизити ескалацію конфлікту».

Великобританія заявила, що продовжить мита у відповідь на податки, що стягуються США з чорної металургії. Ці мита націлені на довгий список американських товарів, включаючи продукцію зі сталі та алюмінію, а також на ряд інших товарів, таких як текстиль і харчові продукти.

За словами Boeing, цей крок Великобританії – «хороша новина» для авіації США і Великобританії

Нагадаємо: ЄС оголосив про мита, націлені на продукцію Boeing, спиртні напої, горіхи і трактори, в листопаді цього року. У 2019 році США впровадили мита на продукцію ЄС, від шотландського віскі до печива і вершків, на суму $7,5 млрд.

Як повідомлялось, минулого тижня торговельний комісар ЄС Валдіс Домбровскіс заявив, що США і Європа ведуть інтенсивні переговори. Він додав, що «можливо», що обидві сторони дійдуть згоди до 20 січня щодо питань по конфлікту Boeing-Airbus. Він повторив пропозицію скасувати відповідні мита ЄС на американські товари на $4 млрд, якщо США зроблять те ж саме зі своїми митами на $7,5 млрд на європейські товари.