Путін і Медведєв довічно стали недоторканими

Депутати Державної думи Російської Федерації ухвалили в третьому читанні закон про гарантії недоторканності колишніх президентів РФ Дмитра Медведєва і Володимира Путіна

Так, зазначається, що документом вносяться зміни в третю статтю закону “Про гарантії президенту РФ, який припинив виконання своїх повноважень, і членам його сім’ї”.

Законопроектом передбачається, що колишнього главу держави не можна буде притягнути до кримінальної або адміністративної відповідальності, а також затримати, заарештувати, піддати обшуку, допиту або особистому огляду. Це також поширюється на займані ним житлові та службові приміщення, автомобілі, засоби зв’язку, документи, багаж і листування.

Відомо, що у чинній редакції закону зазначено, що колишнього президента не можна притягнути до відповідальності тільки “за діяння, вчинені ним у період виконання повноважень президента”.

Для позбавлення недоторканності екс-президента Держдума РФ повинна буде висунути звинувачення в державній зраді або скоєння іншого тяжкого злочину.