Іспанію паралізували потужні снігопади

Шторм “Філомена” приніс потужні снігопади у Мадрид, а також на значну частину сусіднього регіону  Кастилія-Ла-Манча

У передмістях Мадрида, наприклад, сніговий покрив досягає 50 сантиметрів – явище, яке в цьому регіоні раніше не спостерігалося, відзначає метеорологічна служба країни.

Сніговий циклон, який отримав назву “Філомена”, змусив оголосити найвищий – червоний – рівень небезпеки у 40 провінціях, закрити аеропорти, скасувати поїзди, перекрити рух на 400 автомагістралях. На очистку доріг та допомогу застряглим автомобілістам кинуті підрозділи військових рятувальників. Очікується, що снігопад триватиме до неділі. За ним послідує різке зниження температури. Термометри в столичному регіоні Іспанії можуть опуститися до незвичайної для цих місць позначки – 10 градусів морозу.

Увечері в п’ятницю багато жителів Мадрида, незважаючи на попередження, вирушили за традицією в кафе і ресторани. Але повернутися до ночі додому змогли не всі. На міських магістралях, в тому числі на кільцевих М-30 і М-40 через снігові замети і сотні аварій – іспанці не звикли керувати машиною в снігопад – утворилися гігантські пробки. До того ж численні тунелі, що дозволяють зазвичай справлятися з транспортними потоками, довелося закрити.