Затримано директора одного із структурних підрозділів АТ «Вінницяобленерго» при отриманні 6 тис. 500 грн неправомірної вигоди

За процесуального керівництва Бершадської місцевої прокуратури спільно із Управлінням Служби безпеки України у Вінницькій області та відділом поліції № 1 Гайсинського районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області в ході досудового розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368-3 КК України, сьогодні, 27 січня 2021 року, викрито та затримано директора одного із структурних підрозділів АТ «Вінницяобленерго» під час отримання неправомірної вигоди.

Досудовим слідством встановлено, що посадовець отримав 6 тис. 500 грн неправомірної вигоди, яку вимагав у місцевого жителя за погодження заяви про підключення до трьохфазної електромережі приватного будинку.

Посадовця затримано в порядку ст. 208 КПК України.

У кримінальному провадженні проводяться першочергові слідчі (розшукові) та процесуальні дії, спрямовані на об’єктивне встановлення обставин кримінального правопорушення, у тому числі проведено ряд оглядів та обшуків, допитуються заявник та свідки.
Слідчими та процесуальними керівниками готуються матеріали для повідомлення про підозру затриманому, клопотання про відсторонення його від займаної посади, а також застосування до посадовця запобіжного заходу.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури