Традиційні японські приправи — розповідає Кілограм Суші

Японія славиться не лише якісними автомобілями й жагою до інновацій та високих технологій, а ще й глибокою шаною до власної культури та традицій. Це стосується і національної кухні, адже суші — одна з найпопулярніших страв у Японії. Страва, що складається лише з трьох інгредієнтів (рис, риба та водорості) зуміла завоювати прихильників не лише в Японії, а й по всьому світу. Але не лише завдяки своєму складу суші та ролам це вдалось. Команда Кілограм Суші Проджект розповідає про традиційні японські приправи та як їх краще використати. Детальнішу інформацію про дану компанію можна знайти тут. Починаємо!

Чистий смак страви — понад усе!

У японській кулінарній традиції дуже високо цінується чистий смак страви. Овочі тут використовують лише “у сезон”, а при приготуванні майже не застосовується обробка приправами, а якщо й застосовується, то лише мінімальна. Усі приправи тут подаються уже з готовою стравою, щоб клієнт сам мав змогу визначати смак страви. У цьому простежується японський підхід до справи. Приправи тут слугують виключно допоміжним засобом і акцент на них ніколи не ставиться.

Приправи в японській кухні

Погодьтесь, неможливо замовити хот-дог без гірчиці або рамен без локшини. Так само неможливо уявити суші без васабі, бо разом з популярністю суші в усьому світі, росла й популярність васабі. Взагалі, серед основних приправ для суші можна виділити 2 — васабі та соєвий соус. Часто сюди приплітають імбир, та його навряд чи можна вважати приправою. Благородний імбир виконує свою, особливу функцію у процесі вживання суші. Його основна задача — очистити смакові рецептори між різними видами суші та ролів, щоб клієнт мав змогу насолодитися справжнім смаком кожного шматочку. Справа в тому, що часто доводиться (особливо коли Ви замовили собі сет) їсти декілька абсолютно різних видів суші або ролів. Саме для того, щоб смаки не перемішувались між собою й додають імбир.

Японські приправи — це корисно?

Васабі заслужено користується популярністю в усьому світі. Цей “японський хрін” подається разом з суші неспроста. Васабі почали вживати ще в 14 столітті. Поступово рослина завоювала таку популярність серед місцевого населення, що її почали вживати майже всюди. Васабі має цілий ряд корисних властивостей, тому точно прийдеться до душі тим, хто піклується про своє здоров’я. Серед його заслуг можна виділити протизапальну та антибактеріальну дію. Саме завдяки васабі японці без сумнівів вживають рибу сирою, знаючи, що японський хрін вбереже їх організми від небажаних наслідків. Також васабі — це природний афродизіак, який підвищує лібідо як у жінок, так і у чоловіків.

Щодо соєвого соусу, то його як раз використовують в якості традиційної приправи. Але як і в усьому — треба знати міру, особливо якщо справа стосується японської кухні, де традиції цінуються понад усе. Якщо Ви вмочите рол у соус зі сторони рису, то в такому випадку смак страви вважається зіпсованим назавжди. Вмочати суші у соус треба лише зі сторони риби — в такому випадку страва вбере в себе необхідну кількість приправи і допоможе розкрити справжній смак суші. Ну а щоб приступити до наступного ролу — треба з’їсти трохи імбиру, щоб очистити смакові рецептори.

Спробувати справжню японську кухню на смак Ви можете прямо зараз. Треба лише зателефонувати до Кілограм Суші, перейшовши за даним посиланням (https://kilogramm.com.ua/vinnytsia/seti/), та замовити Ваш улюблений суші-сет. Разом з сетом на Вас чекатимуть автентичні японські приправи, адже васабі та соєвий соус ми замовляємо безпосередньо у Японського виробника.

Кілограм Суші Проджект — справжній смак японських традицій в Україні!