Як вибрати матрац для правильної осанки

Виробники матрацних виробів дбайливо нагадують покупцям про важливість обліку фізіологічних параметрів при виборі моделі. Антропометричні дані людини прямим чином впливають на те, які відчуття переживатиме користувач при відпочинку на ортопедичному матраці. Якщо підійти до купівлі матраца поверхнево, вибрана модель може розчарувати.

Щоб вибір відповідного виробу не доставив клопоту, досить просто звернутися по допомогу до онлайн-консультантів magdek.com.ua. Співробітники магазину охоче діляться знаннями про особливості моделей і завжди раді підібрати для вас ортопедичні матраци недорого.

Критерії вибору ортопедичного матраца

Вага користувача

Як тільки ви визначилися з конструкцією матраца, слід звернути увагу на рекомендоване навантаження. Річ у тому, що для правильної роботи пружинної системи і шарів наповнювачів важливо врахувати навантаження з розрахунку на спальне місце. Середньостатистичні моделі призначені для людей вагою до 100 кг Якщо вага користувача перевищує цей показник, слід придивитися до моделей з посиленою підтримкою. Такі вироби можуть легко витримувати вагу до 150 кг без ризику їх деформації. Ігнорувати цей параметр небажано: матрац може зробитися непридатним задовго до закінчення гарантійного терміну.

Розмір матраца

Важливо, щоб габарити матраца ідеально відповідали розмірам основи ліжка. Інакше ортопедичні властивості виробу не будуть реалізовані належним чином. Крім того, невідповідність по розмірах може привести до передчасної деформації матраца. У каталозі інтернет-магазину “Магдек” представлені моделі будь-яких розмірів, включаючи нестандартні.

Конструкція матраца

Не менш важливий параметр вибору – конструктивні особливості матраца. Ринок пропонує вироби на пружинній і безпружинній основі, кожна з яких має свої переваги. Пружинні матраци також мають свої підвиди: моделі на залежних і незалежних системах підтримки. Останні є переважним вибором зважаючи на більше виражений ортопедичний ефект. Основою безпружинних матраців служать шари наповнювачів, виконані з натуральних і синтетичних матеріалів. Вони повною мірою визначають рівень жорсткості виробу і його експлуатаційні якості.

Міра жорсткості

Експерти наполягають на тому, що здоровій людині слід відпочивати на помірно жорстких матрацах. Це особливо актуально відносно дітей і підлітків, хребетний стовп яких не встиг сформуватися. Людям похилого віку навпроти рекомендовані м’якші моделі на основі латексу і пенополиуретана.

Стан здоров’я

За наявності у користувача захворювань опорно-рухової системи перед вибором матраца слід звернутися до лікаря. За результатами консультації стане зрозуміло, які оптимальна конструкція матраца, рівень жорсткості і матеріали наповнення.

Відвідавши каталог https://magdek.com.ua/ua/matrasi/nedorogie matrasi/ інтернет-магазину “Магдек”, ви неодмінно знайдете для себе матрац недорого, відповідний по бюджету і усім ключовим параметрам. На сайті представлена тільки сертифікована продукція, що відповідає міжнародним стандартам якості і екологічності.