Найпопулярніші питання, що задаються при виборі ліжка

недороге ліжкоКоли людина вирішує купити ліжко недорого він стикається з множиною питань про яких до цього моменту і не підозрював. Оформлення спальні і основного предмета на якому спатимеш не один рік, дуже важливий крок і з ним не варто квапитися. З метою допомогти при виборі я і написав цю статтю в ній зібрані основні і найпопулярніші питання покупців ліжка, що виникають при купівлі.

Яке ліжко міцніше дерев’яна або металева?

Питання я б сказав філософське, у випадку з деревом все залежить від сорту дерева, м’якші такі як вільха, а міцні і тверді такі, як дуб і рівень їх міцність природно відрізняється. Що ж до металу то умовностей немає, якщо виробник добросовісний, то у фортеці такого ліжка немає рівних.

Чим відрізняється щит дерево від масиву?

Ймовірно, це одне з найпопулярніших питань при виборі ліжка з дерева. І щит він же “єврощит” і масив є деревом різниця в структурі і методі виробництва. Перший варіант виготовляють шляхом зрощення дерева вздовж і поперек, беруть бруски і скріплюють їх між собою в одно полотно, за рахунок чого вироби з цього матеріалу мають малюнок, що нагадує статеве покриття – ламінат. Другий же варіант отриманий шляхом зрощення тільки уподовж за рахунок чого структурний малюнок виходить монолітнішим. У деяких джерелах є інформація що щит міцніший, в інших міцнішим вважається масив. Але грунтуючись на семи літньому досвіді з упевненістю можу сказати, що обидва ці варіанти будучи з однакової деревини однаково служать довго і надійно.

Що таке ламелі?

Часто виникає питання на чому ж тримається матрац яка основа ліжка що воно з себе представляє. В основному це ламелі вони ж “латофлекс”. Є гнутоклеєною багатошаровою фанерою, товщина якої 8 мм. Простими словами це досточки фанери вигнутої форми, що мають амортизуючі властивості. Встановлюються за допомогою спеціальних осередків “ламеледержателей” на певній відстані один від одного. Їх форма і гратчасте розташування гарантує повноцінний здоровий відпочинок, оскільки вони доповнюють ортопедичні властивості матраца і знімають з нього зайве навантаження плюс їх розставляння сприяє вільній циркуляції повітря, плюс усе це в сукупність подовжує термін служби матраца.

Відстань між ламелями. Який варіант вибрати?

ліжко з матрацомСкільки виробників ліжок стільки і варіантів кроку між ламелями, яке варіюється від 1,5 см до 10 см Як же зробити свій вибір? Розпочнемо з визначення на що треба покладатися при виборі які критерії важливі. Один з чинників який впливає на цей показник який Ви придбали або придбаватимете матрац. Матраци мають різну основу класичний пружинний блок Боннель, незалежний Pocket Spring і взагалі без пружин і для кожного з них є свої параметри основи ліжка. Виток пружин Боннель має діаметр 6-7 см і по конструкції витки пов’язані між собою – для такого матраца підійде будь-який варіант кроку ламелей. У випадку ж з Pocket Spring де діаметр витка 4-5 см і пружинки один від одного не залежать, необхідно вибирати відстань менше 5 см тоді пружини не провалюватимуться що продовжить термін служби матраца і поліпшить рівень комфорту під час сну. Якщо ж Ви вибрали матрац без пружин немає крайньої необхідності брати посилену основу, але чим менше відстані, тим довше термін служби виробу. Другий чинник вибору цієї опції, маса людей, які спатимуть на ліжка і тут пряме співвідношення чим більше ваги, тим менше відстані між ламелями.

Що з себе представляє основу ліжка металеві трубки?

Вище ми вже розібрали що таке ламелі, а ось що таке ламелі-трубки – ця теж основа ліжка застосовується в металевих ліжках має таку ж гратчасту структуру, але позбавлені амортизуючого ефекту і мають більш високу міцність.

Яке покриття ліжка? Чи шкідливо воно?

В цьому випадку все залежить від матеріалу і виробника. Ліжка з металу покривають порошковою фарбою або емаллю, обидва варіанти надійні не втрачають колір з часом і не вимагають особливого відходу просто вологе прибирання. Усі покриття відповідають санітарно-гігієнічним нормам і мають відповідні сертифікати. Що ж до дерев’яних меблів для покриття використовую лак. Виробники, з якими ми співпрацюємо використовують виключно нешкідливі лаки на водній основі.

На скільки поглиблюється матрац?

Багато клієнтів турбуються що матрац потоне у бортах ліжка і на краях не комфортно сидітиме, або ж думають, що поглиблення на стільки маленьке що матрац їздитиме, але поспішу Вас заспокоїти усе передбачено середнє поглиблення для матраца варіюється від 4 см до 6 см, а висота середнього матрац від 16 см, тобто він точно не зісковзуватиме і не потонув під борт ліжко.

Існує ще множина питання про яких можна було б написати цілу книгу, якщо питання, яке хвилює саме Вас не описаний в цій статті рекомендую звернутися до консультантів інтернет магазин magdek.com.ua вони із задоволенням допоможуть Вам і дадуть відповідь на усі питання.