Юрій Луценко: На в’їзді в Севастополь Чорноморський флот Росії виставив БТРи

1386324558_lucenkoСьогодні на Схід і Південь України ми маємо посилати сигнали особливої любові. І прощати навіть більше, ніж іншим. Одночасно показуючи готовність до взаємовиручки і допомоги. Про це в прямому ефірі “5 каналу” заявив лідер “Третьої Української Республіки” Юрій Луценко.

Переважна більшість керівників регіонів, за його словами, від самого початку були налаштовані на збереження територіальної цілісності України, тому завбачливо не брали участі в сумнівних заходах.

“Ще добу тому проблема сепаратизму видавалася головною. Ми вже не мали президента, але ще не знали, де проходить кордон нашої нової України. Тепер її гострота вже знята”, – переконаний політик.

Однак за останню добу ситуація змінилася.

“Верховна Рада, терміново призначивши навіть без обговорення з Майданом в.о. міністра внутрішніх справ та своїх представників у СБУ та Генпрокуратурі, вчинила дуже правильно. Адже треба було негайно взяти під контроль ситуацію в усій Україні, аби забезпечити її територіальну цілісність. За ніч цей злам фактично відбувся. Всі сепаратистські наміри будуть локалізовані”, – вважає Луценко.

Втім, ситуація все ще потребує пильної уваги і вдумливої реакції.

“За останньою інформацією, Чорноморський флот Росії виставив БТРи на в’їзді в Севастополь. Це дуже тривожний сигнал. Проте і в цій ситуації не треба гарячкувати та робити радикальні заяви. Треба спокійно владнати ситуацію, забезпечуючи і територіальну цілісність, і мир в усій Українській Державі”, – переконаний лідер “Третьої Української Республіки”.