Провокації диверсантів поширюються на Херсон (ВІДЕО)

Невідомі намагалися підпалити офіс Фонду громади Херсона «Захист».

Як розповіла скайпом Громадському голова Фонду Лариса Польська, нападники підпалили віхдні двері та вікно, горючу суміш також залили до поштового прорізу.

При цьому вона відзначила, що це вже друга надзвичайна подія в організації за останні 10 днів. 26 грудня невідомі розбили вікна офісу. Тоді у МВС заявили, що камінь кинули «пневматичного пристрою».

«За 10 днів, сьогодні о 4-й ранку мені подзвонила наша охорона і сказала, що скоєно підпал. Було облито вхідні двері та обидва вікна – а вони більше метра на рівнем землі», – розповіла Польська. Яку саме горючу суміш використали палії у МВС зараз не знають. За словами керівника Фонду, це не бензин, і не дизельне паливо.

Польська відзначила, що враховуючи події в Одесі, підпал можна розцінювати, як спробу дестабілізації у районах поза зоною проведення Антитерористичної операції.

Одночасно, за словами голови Фонду, може бути локальна причина підпалу, оскільки одна із цілей організації – боротьба з непрозорою благодійністю.

Польська наголосила, що пожежа не зачепила внутрішньої частини офісу організації, тому працівники продовжують роботу.

Фонд «Захист» підтримує українські військові формування, зареєстровані в Херсоні. Зокрема відзначається, що головний реципієнт допомоги фонду – херсонській прикордонний загін.

По матеріалам hromadske.tv