У Бельгії застрелили двох організаторів терактів

0,,18195215_303,00Під час антитерористичної операції у бельгійському місті Верв’є у четвер, 15 січня, поліція застрелила двох осіб, повідомив представник бельгійської прокуратури Ерик ван дер Сійпт, передає інформаційне агентство dpa. Їм закидають підготовку до скоєння терористичного акту проти служб безпеки Бельгії. За його словами, підозрювані першими відкрили вогонь по правоохоронцях під час одного з антитерористичних рейдів. Вони стріляли зі штурмових рушниць та інших видів зброї.

Ідетьcя про групу осіб, до якої, за словами представника правоохоронних органів Бельгії Т’єрі Верта, належали близько десяти джихадистів, деякі з яких повернулися із Сирії. За даними правоохоронців, загиблих серед поліцейських та цивільних унаслідок спецоперації немає. Поліція також заарештувала підозрюваного, пораненого у перестрілці. Як повідомив телеканал RTL-TVI, правоохоронці прослухали розмови даних осіб про підготовку до теракту.

Водночас бельгійська поліція провела рейди з метою попередження терактів і в інших місцях, у тому числі і в передмісті Брюсселя, цитує слова представника прокурати агенція Reuters. З огляду на ці події, у країні піднято рівень терористичної загрози до третього, а найвищим є четвертий. Як повідомлялося, під час спецоперації поліція планувала нейтралізувати кількох радикальних ісламістів, які повернулись до країни із Сирії та перебували під наглядом правоохоронців. У Верв’є, за даними бельгійських ЗМІ, проживає не менше десяти таких осіб.

По матеріалам www.dw.de