Повідомлено про підозру судді, яку контррозвідка СБУ викрила на перетині лінії розмежування за підробленим паспортом

Служба безпеки України викрила суддю одного з районних судів Донеччини, яка їздила на роботу з тимчасово окупованого Донецька за підробленими документами.

За даними слідства, посадовиця використовувала фальшивий паспорт для того, щоб приховати від керівництва держустанови факт постійного проживання на тимчасово непідконтрольній території регіону.

Співробітники контррозвідки затримали суддю під час чергової спроби перетину контрольно-пропускного пункту «Новотроїцьке» за чужим ім’ям.

Наразі фігурантці повідомлено про підозру за ч. 4. ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення та можливих зав’язків посадовиці з представниками так званої «МДБ ДНР».

Заходи з блокування протиправної діяльності проводились спільно з територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у м. Краматорськ, та Національною поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області.