Байден звинуватив міноборони США у затягуванні з передачею доступу до інформації

Обраний президент США Джозеф Байден назвав “безвідповідальним” міністерство оборони США через затягування з наданням його команді доступу до секретної інформації.

Про це повідомляє ВВС.

Зауваження щодо опору передачі повноважень президента США з боку чинної адміністрації президента Джозеф Байден озвучив на брифінгу за підсумками наради зі своїми безпековими та зовнішньополітичними консультантами. Головні проблеми, за словами Байдена, виникли під час передачі інформації з Міністерства оборони та Бюджетного управління.

“Зараз ми просто не отримуємо всю необхідну інформацію у сфері національної безпеки від попередньої адміністрації. На мою думку, це ніщо інше, як безвідповідальність”, – заявив Байден.

Обраний президент наголосив, що його команда потребує “чіткого уявлення про положення наших сил у всьому світі”, і що американські противники можуть скористатися навіть найменшими непорозуміннями, що виникають в процесі передачі інформації.

Виконуючий обов’язки міністра оборони США Крістофер Міллер рішуче заперечив звинувачення Байдена та заявив, що чиновники міністерства”працювали з максимальним професіоналізмом, щоб підтримати передачу повноважень”.

“Міністерство оборони провело 164 інтерв’ю з понад 400 чиновниками та надало понад 5000 сторінок документів – набагато більше, ніж спочатку вимагала перехідна група Байдена”, – розповів Міллер.

Передача повноважень та надання повного доступу команді Байдена до державної інформації США має завершитися до дня інавгурації новообраного президента – 20 січня 2021 року.