Колона армії США зайшла в Сирію з території Іраку

Колона американських військових з матеріально-технічним обладнанням і бойовою технікою в’їхала з Іраку на північний схід Сирії.


Про це повідомляє SANA. За даними джерел сирійського інформагентства, колона армії США, що складається з 73 машин, потрапила на територію САР через незаконно діючий контрольно-пропускний пункт аль-Валід і добралася до військової бази на аеродромі харабе аль-Джир в провінції Хасеке.

Американські військові не мають юридичних підстав для перебування в провінціях Дейр-ез-Зор і Хасеке. Однак вони сконцентрували в цих районах свої сили навколо великих родовищ природних ресурсів. Влада Сирії неодноразово заявляли, що присутній в країні контингент армії Сполучених Штатів порушує суверенітет САР і міжнародні домовленості.

У вересні 2020 року американська війська на північному сході Сирії отримали партію бойових машин піхоти M2A2 Bradley. Їх доставили з Кувейту військово-транспортними літаками С-17 ВПС США. У Пентагоні пояснили необхідність перекидання техніки в САР діями Москви, передавав NEWS.ru. Російські військові нібито проводили патрулювання в не узгоджені з ВС США районі.