В Іспанії сотні птахів раптово впали з неба

За повідомленнями ЗМІ, нещодавно жителі Ферроля, провінції Ла-Корунья, в автономному регіоні Галісія, Іспанія, побачили несподівану сцену, коли сотні птахів раптово впали з неба на землю.

У повідомленні зазначається, що цей дивний випадок стався біля лікарні. На дереві перед відділенням невідкладної допомоги зібралася велика кількість птахів.

Але з невідомих причин деякі птахи почали падати з дерев, а деякі спробувавши відлетіти, в процесі, також опинились на землі.

За даними Департаменту дикої природи Феррол-Сіті, ці птахи належали до пурпурнокрилих шпаків, і вони гинули сотнями. Були зібрані загиблі екземпляри 127 птахів, а ті птахи, що були поранені і залишись живими – віправлені на експертизу.

Наразі ймовірність пташиного грипу або ураження електричним струмом виключена. Оскільки стан ще живих пурпурнокрилих шпаків погіршується, у них слабнуть крила та ноги і вони не можуть літати та стояти, що не відповідає симптомам пташиного грипу.

Крім того, на тілі загиблих птахів немає набряку, викликаного електричним струмом, а на пір’ї немає сліду опіку, що не відповідає симптомам смерті від ураження електричним струмом.

Для встановлення причини загибелі шпаків слідчі відібрали зразки мозку, серця, легенів, трахеї, нирок і кишечника для токсикологічного дослідження. Результати аналізу поки не опубліковані.

Джерело: Prostoway.com