США закликали своїх громадян залишити Білорусь та Придністров’я

Громадянам США рекомендували негайно залишити Білорусь, Молдову та Придністров’я через можливість вторгнення РФ в Україну.

Як повідомляє Meduza, про це йдеться у розпорядженні Держдепу США, який рекомендує американцям виїхати комерційним чи приватним транспортом.

У повідомленні наголошується, що поїздка до Білорусі викликає побоювання “через свавілля у виконанні місцевих законів, ризику затримання, незвичайного та стурбованого нарощування сил Росією вздовж кордону Білорусі з Україною, а також через COVID-19 та пов’язані з цим обмеження на в’їзд”.

Як йдеться у повідомленні Держдепу, з 31 січня членам дипмісії США було вказано залишити посольство у Мінську.

Водночас, громадян США закликають виїхати з Придністров’я, де вони можуть зіткнутися з проблемами в момент проїзду через контрольно-пропускні пункти.

У заяві Держдепу також рекомендують не їздити до Молдови “через COVID-19 та незвичну російську військову активність навколо України, невирішений конфлікт між регіоном Придністров’я і центральною владою”.

Раніше Сполучені Штати заявили, що Росія може розпочати вторгнення в Україну “у будь-який час, зокрема під час Олімпійських ігор”, які завершуються 20 лютого.

З 11 лютого за добу ще 30 країн рекомендували своїм громадянам покинути Україну чи утриматися від поїздок туди.