Німеччина та Франція готові заборонити імпорт нафти з Росії

Німеччина та Франція готові припинити імпорт російської нафти набагато раніше, ніж планувалося на початку – однак у Франції уже не готові чекати.

На спільній з прем’єр-міністром Великої Британії пресконференції канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що його країні знадобиться рік, аби повністю перебороти заліжність від російських постачань.

“Ми активно працюємо над тим, щоби стати незалежними від імпорту російської нафти, і ми думаємо, що зможемо зробити це протягом нинішнього року”, – заявив Шольц журналістам у Лондоні.

Міністр фінансів Франції Бруно ле Мер, заявив, що Франція не хоче чекати, і заборона на постачання нафти стала б “переломним моментом”, сказав він, але додав, що для запровадження більш жорстких санкцій щодо енергоносіїв потрібна європейська єдність.

“Франція готова піти далі й ухвалити рішення про заборону на нафту, і я глибоко переконаний, що подальші кроки та обговорення будуть присвячені цьому питанню – забороні на російську нафту”, – сказав він.

Ле Мер наголосив, що нинішні санкції, ухвалені ЄС, є дуже ефективними й “найважчими від моменту створення Європейського Союзу”.