Експерти озвучили співвідношення сил Росії та України на Донбасі

На даний момент у Донецькій області співвідношення сил у Росії та України може становити 2-3 до 1, раніше воно було вищим, проте противник перекидає свої підрозділи на запорізький напрямок. Про це повідомив військовий експерт, полковник ЗСУ у запасі Олег Жданов.

Він звернув увагу, що росіяни займаються перекидкою військ між фронтами. На даний момент у Херсонську область зайшли війська із захоплених Бердянська та Криму, а на запорізький напрямок перекинули війська з Донецького напрямку. Експерт уточнив:

“Вони можуть проводити таке переміщення військ за рахунок того, що вони мали перевагу в кількості на кожному з напрямків. Тобто, якщо в Донецькій області у них було сім-вісім до одного, то сьогодні вони можуть залишити там два-три до одного. . Це дозволяє перекинути частину військ на інші напрями”.

Жданов додав, що ЗСУ намагаються знищувати війська, що перекидаються з Росії та Криму, про що свідчить недавній удар з HIMARS по російському ешелону:

“Ми їх розгромили. А зайшли на ці напрямки ті підрозділи, які в Україні вже воюють і мають втрати, вони не на 100% укомплектовані. Свіжі війська ми намагаємось не допустити”.