Глава Міноборони Британії заявив про невдачу Путіна в Україні

Президенту Росії Володимиру Путіну навряд чи взагалі вдасться захопити Україну. Про це повідомляє The Guardian із посиланням на міністра оборони Британії Бена Уоллеса.

Як уточнив глава оборонного відомства Британії, вторгнення Росії в Україну зазнає невдачі, оскільки західні союзники обіцяють збільшити фінансову та військову підтримку України:

“Їм поки що не вдалося і навряд чи колись вдасться окупувати Україну. Їх вторгнення кульгало і змінилося настільки, що вони насправді зосередилися тільки в частинах півдня і сходу, дуже далеко від своєї триденної так званої “спеціальної операції” .

Уоллес підкреслив, що російська “триденна операція” триває вже майже півроку і Росія зазнає величезних втрат, що вкотре доводить, що глава Кремля зазнає невдачі:

“Президент Путін зробив ставку на те, що в серпні, через кілька місяців, нам усім набридне конфлікт, і міжнародна спільнота розійдеться в різні сторони. Що ж, сьогодні доводить протилежне. Все це спрямоване на те, щоб допомогти Україні перемогти, допомогти Україні відстояти свій суверенітет і справді гарантувати, що амбіції президента Путіна в Україні зазнають невдачі”.