В ISW заявили про підготовку Росією до великомасштабного наступу в Україні

Росія, ймовірно, готується до великомасштабного наступу в Україні в січні та лютому 2023 року. Про це заявили експерти американського Інституту вивчення війни (ISW).

За інформацією аналітиків, зимові місяці збільшать темпи операцій з обох боків, проте вже найближчими місяцями російські війська можуть відновити наступальні операції вздовж кордону Харківської та Луганської областей на північному сході України або в Донецькій області. В інституті зазначають:

«Зважаючи на все, російські війська перекидають важку техніку з тилових районів Луганської області в райони, розташовані поблизу нинішньої лінії фронту, і переформували і перегрупували свої сили вздовж цієї лінії».

Також командування РФ посилило російські війська на Донбасі мобілізованими резервістами та передислокованими з правого берега Херсонської області військовими.

У той же час, аналітики визнають, що для нових наступальних операцій боєздатність Росії залишається зниженою і малоймовірно, що російські війська зможуть захопити стратегічно важливу територію в найближчі місяці.