Полковник ЗСУ назвав терміни виходу української армії на кордони 1991 року

Протягом півроку гаряча фаза війни в Україні зійде нанівець. Про це заявив в інтерв’ю виданню Obozrevatel військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан.

Він наголосив, що повне домінування ЗСУ над російською армією відбудеться у найближчі кілька місяців:

“Це чудово розуміють і російські командири, російське військове керівництво, тому вони від безвиході вивели на максимальну потужність ОПК”.

При цьому Світан пояснив, що зараз РФ виробляють на добу 5 тисяч снарядів, то вже в лютому росіяни використовують усі складські запаси в нуль і вистрілюватимуть лише 5 тисяч снарядів на добу, а не 10-15 тис., як вони це роблять зараз.

“Також вийдуть на такий же рівень по ракетах. Вони можуть виробляти мінімум одну ракету на добу, тобто вони або їх накопичуватимуть і далі використовуватиме хвилями, або по одній ракеті. До весни вони затикатимуть дірки за рахунок живої сили”.

Як наголосив військовий, російський ОПК не впорається з ОПК провідних економічних країн світу, тому у ЗСУ відкриваються нові перспективи:

“Гаряча фаза затягнеться десь до кінця весни. Я думаю, до цього часу ми вже маємо вийти на межі 1991 року. Ми можемо зафіксувати цей кордон десь під кінець весни”.