Новий наступ росії на Україну вже розпочався

Про це розповів військовий експерт генерал-лейтенант Ігор Романенко Він вказав на “перші дзвіночки” та назвав головне завдання для ЗСУ.

За оцінками генерал-лейтенанта, ситуація напружена, зараз ЗСУ мають концентруватися на методичному знищенні ворога.

Романенко зазначив, що бачить “перші дзвіночки”, що вказують на початок нового наступу російських військ.

“Хтось більше переймається тим, коли ж росіяни заведуть свій стратегічний резерв тисяч на 150-200, які вони там готують на навчальних центрах у Білорусі та Росії. І це суттєво і важливо. І на яких напрямках, де саме заведуть. Це теж дуже важливо. Але нам і зараз уже гаряче. Я б звернув увагу на те, що не просто так Генеральний штаб наш, орган, який з військової точки зору відповідає за всю цю ситуацію, орієнтує на те, що у нас тривають запеклі бої , важкі, де противник повільно, але наступає на Лиманському, Бахмутському, Новопавлівському та Авдіївському напрямах”, – наголосив Романенко.

У той же час, додав він, бої більшої чи меншої інтенсивності продовжуються по всій довжині 1100-кілометової лінії фронту.

Військовий експерт переконаний, що ключовим завданням Сил оборони є методичне та регулярне знищення ворожих сил.

“Потрібно знищувати цю силу. І готуватися до майбутніх дій. Але захищатися, обороняти, а ще краще – згодом завершити стратегічну оборонну операцію та перейти до подальших контрнаступних дій”, – наголосив Романенко.

Максимальне знекровлення російських військ у боях сьогодні є обов’язковою умовою подальшого переходу українських військ у контрнаступ, як і інтенсивна підготовка власних резервів.