Промислове холодильне обладнання для харчової промисловості

Не секрет, що практично всі харчові продукти потребують строгих температурних умов зберігання. Це дозволяє їм зберегти свої властивості та не зіпсуватися від впливу тепла. Коли йдеться про облаштування підприємств харчової галузі, незамінним буде холодильне промислове обладнання. Це – сучасні пристрої, які можна інтегрувати до замкнених камер охолодження, робочих цехів з виготовлення продуктів, а також точок реалізації цих товарів.

Класифікація промислових систем охолодження

Актуальний асортимент холодильного обладнання можна поділити на два типи:

  • пристрої для виробничих об’єктів;
  • пристрої для торгових точок.

Промислове холодильне обладнання має високу потужність, продуктивність та ефективність. Агрегати справляються з підтримкою технологічних процесів на великих підприємствах з виготовлення продуктів харчування, виробляють величезні обсяги холоду та підтримують температурний режим відповідно до встановлених параметрів. В інтернет-магазині «Енергохолод» представлені агрегати повітряного охолодження, компресори та кондиціонери, призначені для оснащення промислових об’єктів.

Для промислових складів та ліній виробництва найчастіше застосовуються середньотемпературні чи низькотемпературні машини. Перші здатні створювати та підтримувати мікроклімат у межах від -5°С до +14°С, другі – від -30°С до -15°С. За холодопостачання об’єкта відповідає центральний холодильний блок з виносним модулем.

Для торгових точок застосовуються менш потужні пристрої та головним їх призначенням є короткострокове зберігання продуктів. Важливо зазначити, що продукція має бути попередньо охолоджена чи заморожена.

У харчовій промисловості найбільш поширеними є холодильні та морозильні камери, а також камери шокової заморозки. Вони можуть оснащуватися агрегатами повітряного чи водяного охолодження, виносним чи будованим компресором.

Специфіка промислових систем холодопостачання

Існують суворі вимоги до виробництва та подальшого зберігання харчових продуктів. Будь-які порушення можуть потягнути за собою штрафи та покарання з боку наглядових органів, аж до вилучення ліцензії на діяльність компанії.

Вирішивши купити промислове холодильне обладнання, переконайтеся, що воно відповідає всім чинним нормам та критеріям. Агрегати холоду є технічними складними пристроями, які потребують правильного та своєчасного обслуговування. Виготовляються промислові системи виключно за індивідуальними розрахунками. Кінцеві технічні характеристики кліматичних систем залежатимуть від умов експлуатації, специфіки підприємства, санітарних норм та типу продукції.