Росіяни утилізують бунтарів у своїй армії через штурмові загони

Інформацію про це опублікувало одне із російських опозиційних видань.

У розпорядженні паблика опинився запис телефонної розмови двох військових РФ, яку нібито передав джерело в одній із українських спецслужб.

У цій розмові військовий, який служить на північному фронті, із прізвищем Говоров розповідає іншому військовому – Шевцову – про ситуацію з набором до російської армії. І про те, що є негласний указ відправляти до штурмових загонів усіх тих, хто не згоден чи відмовляється служити.

Говоров: Коротше, за планом комплектування на флот потрібно набрати тисячу контрактників. За один місяць набрали сімдесят п’ять осіб. Вже не у графіку. Там усі туплять ніжками. За перший квартал 211 СОЧ [Самовільне залишення частини – ред.], 175 розшукано, вісімнадцять порушено, троє – сіли.

Шевцов: Вони побачили реальну картину

Говоров: Ну і, коротше, неофіційна вказівка, навіть не між рядками: усіх ось цих тих, хто не хоче, що залуп…читься і все інше переводити на рівні військові посади в штурмові загони — на «одноразових». А якщо вони раптом залишаться живими, то після перемоги вже надалі прийматимуть якісь рішення. Вони наберуть, звісно, це бидло. І що вони на передку робитимуть? Типу штрафбат, штрафна рота.