У мережі сьогодні з’явився фейковий звіт британської розвідки

Як повідомляє УНІАН, у ньому йшлося, що Путін намагається схилити Україну та Захід до переговорів про виведення військ із Херсонської та Запорізької областей в обмін на Крим. Проте в офіційному каналі Міноборони Великої Британії сьогодні був зовсім інший звіт.

Крім того, ті, хто вкинув цей фейк, припустилися цілої низки помилок, а саме:

Британська розвідка використовує виключно українську транслітерацію у написанні міст та областей України. У цьому звіті чомусь використовувалася і російська (Запорозье замість Запоріжжія).

Розвідка Британії не використовує перенесення у словах. Більше того, в англомовних документах переноси використовуються дуже рідко.

У звіті була абревіатура RF без пояснення того, що це таке, наприклад, Російська Федерація (RF). Що ж до конкретно цієї абревіатури, то розвідка її ніколи не використовувала.

Херсонська область написана спочатку з маленької, а потім із великої літери. Якість зображення низька, тоді як офіційне джерело публікує їх у HD якості, причому, в іншому форматі.

Ну і висновок: Міноборони Британії ніколи не дає “інсайдів” про будь-які переговори або інші процеси, а лише оцінки політичної ситуації та бойових дій.