У розвідці пояснили, чому всі замахи на Зеленського закінчилися провалом Росії

Російські спецслужби неодноразово намагалися реалізувати замахи на президента України Володимира Зеленського, проте всі вони закінчувалися провалом. Про це заявив екс-керівник Управління карної розвідки Валерій Кур.

За словами розвідника, на Зеленського замаху розпочалися раніше, ніж він став президентом. Кур також додав, що перше замовлення було від голови Чечні Рамзана Кадирова:

“Зеленський з “95 кварталом” посміявся з нього, як вони сміялися з усіх – у цьому не було нічого дивного, адже вони гумористи. І українські оперативники зі спецзв’язку виходили на криміналітет і торгувалися. Слава Богу, що Зеленський не повівся і не пішов на розбирання за “поняттями”.

Також розвідник висловив думку, що замахи на Зеленського продовжилися, коли той заявив, що він разом із народом та армією і відмовився виконувати “Мінські угоди”:

“І тоді російські спецслужби за наказом Путіна вирішили його усунути. Замах на Шефіра було скоєно не просто так. На Зеленського було скоєно майже стільки замахів, скільки було на Фіделя Кастро. А його намагалися вбити дуже багато разів”.

Кур вважає, що замахи не вдалися росіянам, оскільки президент РФ Володимир Путін за своєю ментальністю недалека людина:

“Головним резидентом в Україні у нього був Медведчук – закомплексований та нікчемний. Як у нього можна було вкладати десятки мільярдів доларів на рік протягом 20 років? Хто кого розводив? Медведчук”.

Розвідник згадує, як йому телефонували поінформовані джерела на початку війни і говорили “терміново забирай сім’ю з Києва, майже тисяча “кадировців”, добре моторизована бригада, їде до урядового кварталу. Їм забезпечать підходи, і всю верхівку української влади, зокрема Зеленського” , демонстративно різатимуть”. Кур зазначив, що у відповідь на попередження він повідомив, що на кадировців чекають:

“Це була ще одна спроба замаху на президента. Але наші спецслужби усі залишилися в Києві, ніхто не пішов. І звичайна тероборона цих великих терористів, ці ДРГ зупинила”,