У ЗСУ підтверджують стабілізацію ситуації у Бахмуті

ЗСУ стабілізували ситуацію в районі Бахмута Донецької області, хоча жорстокі бої за місто продовжуються. Про це заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Черевий.

За словами військового, ситуація у місті складна, але стабільна:

“Вчора було по всьому Бахмутському фронту 18 штурмів, сьогодні було 17. До цього було від 35 до 50 і більше. Однак це вимагає більш детальної верифікації, аналізу. Можливо, це у ворога йде маневр їх резервами. Вогонь поки він веде такий же щільний” по Бахмутському напрямку – 268 обстрілів було всього”.

Черевий додав, що бійці ЗСУ за добу знищили на цьому напрямку танк, кілька одиниць артилерії, два безпілотники, ротний командно-спостережний пункт та 10 польових складів боєкомплектів росіян.

У той же час, на Лимансько-Куп’янському напрямку противник активізував артилерію і за минулу добу росіяни завдали 370 ударів зі ствольної та реактивної артилерії. Коментуючи повідомлення західної розвідки про те, що на сході України російський наступ “захлинувся”, військовий уточнив:

“Ми не дали ворогові ніде прорвати нашу оборону. Не дали йому досягти якогось значного успіху в стратегічній наступальній операції. Тому, можливо, можна і погодитися з цим твердженням”.