У ЗСУ пояснили для чого росіяни хочуть захопити Авдіївку

Армія РФ зосереджена на тому, щоб взяти в кільце Авдіївку Донецької області, щоб локалізувати українські Сили оборони, які там знаходяться. Про це повідомив речник об’єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олексій Дмитрашковський.

За інформацією військових, війська РФ 21 раз безрезультатно спробували атакувати позиції в районі Авдіївки та Мар’їнки:

“У жодному з бойових рубежів вони не досягли успіху. Вночі ворог взагалі перестав атакувати. Напевно, це пов’язано з численними втратами”.

Також він уточнив, що на Авдіївському напрямку загарбники намагалися атакувати два тижні тому, але зазнали значних втрат у живій силі та техніці:

“Відповідно їм потрібен час для відновлення. Підрозділ 98-ї бригади, як відомо, з останніх боєздатних резервів на цьому напрямі”.

Дмитрашевський уточнив, що у цьому напрямі противник знизив свою активність:

“Але, для російських військових пенсіонерів, які перебувають у Кремлі, основним задумом є взяття в кільце Авдіївки. Саме місто їм не потрібне, а їм треба локалізувати всі сили оборони, які знаходяться в цьому місті. Поки всі ці спроби марні, і власне, очікуємо, що буде далі. Але з огляду на все помітно, що ворог вже досить виснажений”.